Спорт

Тежак испит за Војводину

ФУДБАЛ – ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА СЕВЕР

Након више од 1.000 дана фудбалери Војводине из Бачког Градишта су у суботу 9. новембра у оквиру 13. кола Војвођанске лиге Север поражени на свом терену у СРЦ „Ђорђе Тапавица Џоја“ од екипе ОФК Врбас која је славила са 2:1(2:0). Након две несигурне интервенције одбране домаћих гости брзо стижу до предности коју чувају до полувремена. У другом делу игре домаћи играчи крећу озбиљније у напад што и резултује поготком Ненада Кудрића из оправдано досуђеног пенала, али то је било све што су изабраници Лазара Дабижљевића урадили у том мечу.
Осам дана касније Градиштанци су гостовали у Бачком Петровцу где их је савладала домаћа Младост са 1:0, на велику жалост љубитеља фудбала у Бачком Градишту голом у 89. минуту. Пар минута пре овог несрећног гола црвени картон је добио Марко Бубања што је свакако био велики хендикеп за гостујући састав.
Војводина је тренутно десета на табели са 17 бодова, четири мање од девете Бајше и два бода више од Бачке из Пачира.
Последњу утакмицу у овом делу сезоне Градиштанци ће одиграти сутра од 13 сати када ће пред својим навијачима угостити екипу ОФК Младост АПА из Апатина која је тренутно трећа на табели са 27 бодова, бодом мање од друпласиране ЧСК Пиваре. Апатинци су у прошлом колу поражени на свом терену од првопласиране Слоге из Чонопље са минималних 1:0, чиме су им Чонопљани побегли на разлику од чак 13 бодова.

С.Е.