Спорт

Александар Стојков поново најбољи

ЏУДО – ЕВРОПСКИ ЏУДО КУП ЗА КАДЕТЕ

Химна Републике Србије „Боже правде“ чула се у мађарском граду Ђеру у недељу 17. новембра након још једног изузетног успеха нашег суграђанина Александра Стојкова такмичара Џудо клуба Младост, који је након златне медаље у словеначком Копру у року од двадесетак дана постао победник још једног Европског џудо купа у конкуренцији кадета. Такмичење у Ђеру је окупило 461 такмичара, из 30 држава са три континента, а Александар Стојков је и овог пута бриљирао у категорији +90 килограма. Наш суграђанин је првом мечу победио Италијана Андреу Палумбоа, затим је био бољи од Украјинца Ивана Шерба, да би у финалу савладао и Јакуба Сордyла из Пољске. Његове победе добијају на још већем значају ако се зна да су све остварене са ипоном.
Ово такмичење му је уједно било и последње у овом узрасту на Европским Куповима, пошто од нове године прелази у јуниорску конкуренцију а треба истаћи да се наш суграђанин на Светској ранг листи за кадете, у категорији +90 килограма за 2019. годину налази на одличном 27. месту.
Београд ће бити данас бити домаћин екипног такмичења за кадете ,,Србија Опен – кадети 2019“, где ће део репрезентације наше бити и Александар Стојков.
Млађи пионири и полетарци нашег клуба ће сутра учествовати у Пожаревцу на међународном џудо турниру где ће имати прилику да повећају биланс освојених медаља ове сезоне.