Óbecse

Több pénz jut a kátyúzásra

A tavalyihoz képest több mint kétszer annyi pénzt áldoznak az idén Óbecse községben a kátyúzásra, azaz az utak nyári karbantartására: 9 millió helyett 20 millió dinárból szeretnék betömni a tátongó lyukakat az úttesteken.
A lakosok nem csak a veszélyes kátyúk miatt panaszkodnak, ők a korábban elvégzett munka minőségével is elégedetlenek, a kátyúzások ugyanis csak ideig-óráig oldják meg a gondokat. Željko Plavšić, a Komunalac Közvállalat igazgatója azt ígéri: ezúttal a leendő kivitelezővel szemben is komolyabb elvárásokat támasztanak majd, ezért a rosszul elvégzett munka miatti reklamációk és pereskedések elkerülése érdekében komoly kapacitással és tapasztalattal rendelkező, megbízható céggel szeretnének leszerződni erre a munkára. A közbeszerzési eljárást most készítik elő, a kiválasztott cég pedig legfeljebb húsz nap alatt kell majd elvégezze a község kátyúinak a betömését.
A községben az útburkolati jelek is alaposan megkoptak, és miután hiába vártak az illetékesekre, ismeretlenek ecsettel festettek nemrégiben zebrát a Táncsics Mihály utcában – az igazgató szerint erre semmi szükség, mert hamarosan – az útjavítások befejezése után – az útjelzéseket is felfesti majd egy kivitelező. A horizontális útburkolati jelekre 2,5 millió dinárt költhetnek el Óbecsén, a parkolók megjelölése pedig további 500 ezer dinárba kerül.
Nemrégiben a Davosban megrendezett Világgazdasági Fórumon tették nyilvánossá azt az adatot, mely szerint egy 140 országot értékelő listán Szerbia a 120. helyet foglalja el az országutak rossz minősége miatt. A Szerbia Utai Közvállalat adatai szerint a hazai utak karbantartása évente 168 millió eurójába kerül az országnak.

Fehér Rózsa