Óbecse

Tót Kása Piroskát is Plakett díjjal jutalmazta a VMMSZ

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség január 26-án tartotta meg Zentán a magyar kultúra napjának délvidéki központi ünnepségét. Az eseményen adták át a VMMSZ által alapított Magyar Életfa díjat, az Aranyplakett és Plakett elismeréseket, valamint a Szép Magyar Könyv 2023. évi pályázatának eredményhirdetésére is sor került.

A rendezvényen mások mellett Tót Kása Piroska, az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör egyik alapítója, művelődés- és közösségszervezője, a Szivárvány festőcsoport vezetője is Plakett díjat vehetett át.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnökségének a döntése értelmében Magyar Életfa díjban részesült Farkas Zsuzsa nyelvművelő, újságíró, szerkesztő, lektor, Kovács Frigyes Jászai Mari- és Pataki-gyűrű díjas színművész, rendező, színházalapító, társulatvezető, tanár, Molcer Mátyás zongoraművész, zeneszerző és -pedagógus, költő és műfordító, képzőművész, zene- és színházi kritikus, publicista, valamint dr. Németh Ferenc művelődés- és helytörténész, egyetemi tanár.

A VMMSZ a díjakkal a hiteles őrző és teremtő munkát, a vajdasági és a Kárpát-medencei magyar közösségek összefogásáért és formálásáért, a nemzeti összetartozás erősítéséért, kulturális identitásunk gazdagodásáért, a nemzettudat fejlesztéséért végzett tevékenységet és teljesítményt ismeri el.