Óbecse

Tovább nő a fertőzöttek száma

A járványhelyzet miatt elmaradt a Község Napi KKT díszülés

Augusztus 3-ig Óbecse községben 81 koronavírusos esetet tartanak számon. Óbecse község Rendkívüli Helyzetek Községi Törzskara július 28-i ülésén meghozott Záradékában tovább szigorított az intézkedéseken községünk területén.
Többek között a község területén működő vendéglátóipari létesítményeknek, éttermeknek, kávézóknak, bároknak, pizzériáknak és egyéb vendéglátóhelyeknek, valamint fogadóirodáknak elrendelték, hogy a beltéri és kerthelyiségekben is legfeljebb két ember ülhet egy asztalnál, illetve az asztalok közötti távolság legalább két méter. A maszkok viselése továbbra is kötelező.
A Vodokanal Közvállalatnak fokozza a fertőtlenítőszerek-OXYLOR-oldatának előállítását és széthordását a közintézményekbe és a vállalatokba, valamint a polgároknak, akik azt nem tudják beszerezni, mindezt a rendelkezésre álló kapacitásokkal és prioritásokkal összhangban.
Az Óbecse község területén működő edzőtermek és fitnesz klubok munkáját is tovább szigorították. Az új intézkedések főleg a fitnesz gépek és kozmetikai felszerelés folyamatos, minden használat után történő alapos fertőtlenítésére vonatkoznak, dezobarrierek felszerelésére, létszám korlátozásra.
Az új korlátozásokat és intézkedéseket 2020. július 28-tól kell alkalmazni mindaddig, amíg fennáll a COVID-19 fertőző betegség terjedésének veszélye a község területén. Az Óbecse Községi Közigazgatási Hivatal Településrendezési, Építésügyi, Közművesítési, Közlekedési és Felügyelői Ellenőrzési Osztályának elrendelik a Záradékban említett intézkedések fokozott felügyeletét – olvasható a Záradékban.
Emellett, a Rendkívüli Helyzetek Községi Törzskara arra kéri a polgárokat, hogy tartsák tiszteletben az előírt védelmi intézkedéseket és ajánlásokat, viselkedjenek felelősségteljesen, vigyázzanak saját egészségükre és mások egészségére.
Óbecse község augusztus elsején ünnepelte a Községünk Napját, illetve az Egyenjogúság Napját, hiszen 1774-ben ezen a napon az osztrák udvar a szerb ortodox lakosság mellett ugyanolyan kiváltságokat és jogosultságokat adott a Tisza menti koronakerület többi, más nemzetiségű és vallású polgárának is.
Óbecse Község Képviselő-testülete ez alkalomból hagyományosan minden évben díszülést tart. Ezen megjelennek testvérvárosaink képviselői is, de kiosztásra kerülnek Óbecse község évi díjai is, melyet olyan személyeknek és szervezeteknek osztanak ki, akik hozzájárultak községünk gazdasági és társadalmi fejlődéséhez.
Idén a fennálló járványhelyzet miatt a Községi Képviselő-testület díszülése is elmaradt.

D.P.