Три титуле Бечејаца

МИНИ КАЈАК – ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У МИНИ КАЈАКУ

Малобројна екипа миникајакаша Кајак кану клуба Бечеј предвођена тренером Владиславом Живановићем остварила је веома добар наступ на Првенству Србије у мини кајаку, које је у суботу 10. августа одржано у Бачкој Паланци на популарном језеру „Тиквара“.
Бечејци су наступали у пет дисциплина и успели да освоје три златне медаље, а у две трке су их нијансе делиле од медаља пошто су заузимали четврта места.
На највећој смотри најмлађих кајакаша наше државе своју доминацију у Србији потврдио је Матеја Молнар који је у МК-1 на 1.000 метара, у генерацији такмичара рођених 2008. године, поново био најбржи, чиме је заслужено понео епитет најбољег у држави. Мате Беркеш је у тој дисциплини заузео шесто место. Златну медаљу освојио је и Залан Сирбик у МК-1 на 1.000 метара у генерацији такмичара рођених 2009. године а у тој дисциплини је Марк Беркеш заузео девето место.
Титулу првака Србије освојио је и четверац у саставу Матеја Молнар, Залан Сирбик, Мате Берчек и Марк Берчек у трци на 500 метара у мешовитом 2008/2009. годишту.
Филип Басарић је МК-1 на 1.000 метара у 2006. годишту заузео четврто место, док је Никола Перишић заузео 13. позицију у тој дисциплини. Њих двојица су били четврти у МК-2 на 500 метара.
На основу ових резултата наш клуб је заузео седмо место у генералном пласману у конкуренцији 24 екипе, а титула најбољег клуба у Србији припала је миникајакашима Таркета из Бачке Паланке.
Све у свему, ово је још један у низу веома добрих резултата ове генерације младих такмичара нашег клуба који под „диригентском палицом“ Владислава Живановића стасавају поред Тисе и настављају традицију бечејске школе кајака.

Синиша Ерак