Спорт

Без медаље за 0,02 секунде

КАЈАК – СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У СЕГЕДИНУ

Очи кајакашког спорта биле су прошлог викенда упрте у Сегедин где се одржавао Светски шампионат, а део репрезентације Србије били су наши суграђани Марко Новаковић и Марко Томићевић.
Још један наступ под заставом своје земље Марко Новаковић ће памтити по томе што му је и поред одличног наступа фалило мало и спортске среће да у пару са Ервином Холпертом доће до медаље у дисциплии К-2 на 500 метара. Њих двојица су до циља стигли као четвртопласирани у времену један минут и 34,52 секунде а медаља бронзаног одличја је завршила на грудима Немачке посаде коју су чинили Маркус Грос и Мартин Хилер, која је била бржа за само 0,02 секунде. Златна медаља је припала посади Белорусије коју су чинили Станислау Данијека и Дзмитри Натинчик, док су се сребром окитили Шпанци Пелаја Роза и Педро Васкес.
Део репрезентације Србије на највећој светској смотри у Мађарској био је и Марко Томићевић, који је у пару са Миленком Зорићем заузео 19. место у дисциплини К-2 на 1.000 метара.
Наша репрезентација такмичење у Сегедину завршила је са сребрном медаљом у К1-200 коју је освојио Страхиња Стефановић, и притом изборио квоту за наредне Олимпијске игре. Место на такмичењу у Токију изборила је и Милица Старовић у једноседу на 500 метара заузимањем четвртог места у финалу. Наши репрезентативци који у олимпијским дисциплинама нису успели у Сегедину да изборе олимпијске квоте, а такмиче се у једноседима и двоседима наредну шансу имаће следеће године, на европским доквалификацијама у Рачицама, као и на Светском купу „2“ у Дуисбургу.

Б.Д.