Спорт

Три титуле наших каратиста

Веома добар наступ остварили су такмичари Карате клуба Бачко Петрово Село и Карате клуба Бечеј на Првенству Војводине за старије узрасне категорије, које је под покровитељством Шотокан карате савеза Србије и Карате федерације Војводине одржано у Житишту у суботу 18. марта, где се окупило 230 такмичара из 27 клубова.
Петровоселци су имали 13 представника у појединачним дисциплинама и укупно пет тимова у екипном делу такмичења, три у катама и два у борбама.

Мушки тим у саставу Бенце Геделеи, Левенте Пеце и Давид Ферчик је у извођењу ката понео титулу првака Војводине, док су се бронзама окитили женски тим у катама за који су наступиле Дороћа Берец, Луциа Бованович и Кинга Комароми и постава каратистиња коју су чиниле Дорка Нађ, Дороћа Берец, Кинга Комароми и Луциа Бованович у екипним борбама.

Прво место у Војводини успела је да избори Гаврић Александра у појединачним борбама.

Сребрне медаље у катама освојили су Бенце Геделеи и Михајло Гуцуња, док су се бронзама окитили Штефаниа Арањош, Слађана Којчић, Јудит Ферчик, Мате Нађ и Левенте Пеце.

Карате клуб „Бечеј“ је имао шест представника на овом надметању, од којих се петоро такмичило у извођењу ката а један у борбама.

Златну медаљу у извођењу ката у појединачном делу такмичења је освојила Катарина Киш, сребром се окитила Катарина Јакић, док је Вељку Мишковићу припало сребрно одличје. Уласком у првих осам на Првенство Србије су се пласирали још и Маја Митић и Алекса Мишковић, као и ката тим женских нада у саставу Катарина Киш, Катарина Јакић и Маја Митић, а на државно првенство ће и Балаж Ковач који је у борбама освојио пето место.

С.Е.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *