Спорт

Три златнe медаље

КАЈАК – ПРВО КОЛО МИНИ КАЈАК И ПИОНИРСКЕ ЛИГЕ

Најмлађи такмичари Кајак кану клуба Бечеј почели су у суботу 8. јуна такмичење у оквиру Мини кајак и Пионирске лиге Србије. Прведвођена тренером Владиславом Живановићем мала екипа нашег клуба успела је да у првом колу које је одржано у Београду оствари веома добре резултате освојивши шест медаља од којих је половина била златна.
Сибрик Залан је освојио златну медаљу у МК-1 на 1.000 метара у генерацији миникајакаша рођених 2009. године, а Марк Беркеш је у тој дисциплини заузео осмо место. Њих двојица су били одлични у трци двоседа на деоници од 500 метара где су успели да освоје најсјајније одличје, чиме су показали да у овом узрасту заузимају сам врх у нашој држави.
Бечејци су били одлични у годину дана старијем узрасту где је Матеја Молнар потврдио да му нема премца, па је заслужено дошао до злата у трци једноседа на 1.000 метара, где је Мате Беркеш кроз циљ прошао као седмопласирани. Молнар и Беркеш су свој квалитет показали у дисциплини МК-2 на 500 метара где су освојили сребрну медаљу, чиме је потврђена чињеница да и овом узрасту бечејски миникајакаши имају потенцијал да буду најбољи у Србији.
Филип Басарић је освојио бронзану медаљу у узрасту 2006. годишта у МК-1 на 1.000 метара, где је где се Александар Стојачић пласирао на 16. позицију. Филип Басарић и Никола Перишић су дошли до сребрне медаљу у МК-2 на 500 метара.
Са освојена 132 бода Бечејци су заузели седмо место у генералном пласману, али се мора истаћи да је наша екипа наступила у само шест трка од могућих 19 колико је вожено у оквиру првог кола. Малобројност бечејске екипе је „кумовала“ пласману на седму позицију мада када се погледају резултати мора се одати признање нашим представницима на одличним појединачним наступима у Београду.
Једини представник нашег клуба у пионирском узасту био је Масимо Штевин који је у трци на К-1 на 1.000 метара заузео шесто место. Овим резултатом он је нашем клубу донео 13 бодова који су били довољни да ККК Бечеј заузме 12. место у конкуренцији 15 клубова у генералном поретку пионирког дела такмичења.
Друго коло Мини кајак и пионорске лиге Србије одржаће се сутра у Вишњићеву, треће коло ће бити одржано у Бачкој Паланци шестог јула, док ће се четврто, последње коло одржати у Бечеју 27. јула када ће бити организована и традиционална регата „Трофеј Бечеја 2019“.

Синиша Ерак