Спорт

Трофеји у Шапцу и Новом Бечеју

Трофеји у Шапцу и Новом Бечеју
Неколико стотина учесника и гостију били су део две веома успешне манифестације скоје су чланови Удружења „Шаран“ организовали у суботу 14. јула. Тог дана одржане су обе традиционалне манифестације које се већ деценијама организују у Бечеју. У преподневним сатима је одржано међународно такмичење у лову сома бућком под називом „Златна бућка Тисе 2018“ у којој је учествовало 13 екипа из Шапца, Новог Сада, Крчедина, Кањиже, Аде, Мола, Палића и Бечеја, и гости из Мађарске из Сарваша и Сегедина. Такмичење је одржано код Новобечејске бране а тријумфовао је Бане Станковић из Шапца, који је „преварио“ два сома укупне тежине 4.100 грама, што је са 1.225 поена које је добио на дужину рибе било довољно да са укупно 5.325 бодова однесе победнички пехар и робну награду. Друго место освојила је екипа коју су чинили Шандор Хангоди и Иштван Лошонц из Кањиже, који су добили пехар и за највећу уловљену рибу тежине 2.540 грама и дужине 690 милиметара, што им је укупно донело 3.230 бодова. Треће место је заузео Ференц Бата из Аде са уловљеним сомом од 1.680 грама и 620 бодова на дужину уловљене рибе.
Поподневни сати су били резервисани за такмичење у кувању рибље чорбе које је под називом „Златни котлић Тисе 2018“ одржано на платоу испред Ресторана „Шаран“ где се такмичило 27 екипа. Прво место ове године освојио је прошлогодишњи вицешампион Оскар Ереши из екипе „Равиоли“ из Новог Бечеја, чија је чорба по оцени жирија освојила 45 бодова. Друго место је припало Синиши Станојевићу из Бечеја из екипе „Мили Ванили“ који је освојио 38 бодова, док је трећи са бодом мање био Страхиња Гаврић из Бечеја.
Жарко Ранисављев је победио у такмичењу у брзом једељу шампита, где је посебну награду добио Најдан Старчев као најмлађи учесник. Владимир је Стојнић је трећу годину за редом тријумфовао у такмичењу у брзом испијању пива, док је Зоран Црнковић из Суботице победио у гађању риболовачком праћком.
Током ове манифестације организатор је уручио и посебну плакету Љиљани Стефановић, која је деценију и по радила као секретарица у Удружењу спортских риболоваца „Шаран“, чиме јој је на симболичан начин указано поштовање за све године које је провела у раду са бечејским риболовцима.

Синиша Ерак