У новој сезони са новим председником и тренером

ОДБОЈКА

Одбојкаши Бечеја након два месеца техничко-тактичких при-према имали су прву проверу. Минулог викенда одиграли су утакмицу четврт финала купа Србије на територији Војводине. На паркету спортског центра “Ђорђе Предин Баџа” угошћена је екипа Нови Сад Манекс, која је са 3:0 (21:25, 15:25, 22:25) успела да свалада Бечејце.
Након ове куп утакмице играчи настављају са припремама за такмичење у Првој Б лиги, која би требало да почне треће недеље октобра. У новој сезони дошло је и до измена у стручном штабу, играчком кадру али и у самој управи клуба. Наиме, на место дугогодишњег председника клуба Васе Џигурског именован је Драган Коковић, Миливој Радисављевић нови је тренер који ће предводити Бечејце у сезони 2021-2022, а када је реч о појачањима у клуб су пристигли Денис Мехић техничар из Новог Сада, Лазар Пиљојчић који игра на месту примача, такође из Новог Сада и Милорад Мирковић средњи блокер из Старе Пазове.
Иначе, нови тренер Бечејаца иза себе има успехе које је остварио као играч у Љигу и Новом Саду и као помоћни тренер кадетске репрезентације, а како наводи за наш лист, циљ му је да Бечеј уђе у виши ранг такмичења.
“Мислим да у овој сезони никада није лакше ући у прву лигу зато што прве три екипе на табели иду даље. Како сам чуо од момака које сам тренирао раније, Прва Б лига је слабија него што је била пре три сезоне када смо ми играли. Ако је заиста тако, онда верујем да ова екипа има чему да се нада, јер постоји шанса да будемо међу прве три екипе и да се пласирамо у виши ранг”, казао је Миливој Радисављевић, тренер ОК Бечеј и додао да ће акценат бити и на раду са младим нараштајима.
Након жребања, у првом колу, које стартује 16. октобра, Бечеј ће угостити Косовску Митровицу.

Вукашин Љубојев