ВестиКултура

Удружење „Да Винчи“: Тродневна ликовна колонија

Бечеј је претходног викенда био домаћин тродневне ликовне колоније, коју Удружење грађана „Да Винчи“ из Бачког Петровог Села организује под покровитељством хотела „Златна обала“ и уз подршку Општине Бечеј.

У овој ликовној манифестацији учествовало је 44 сликара и других уметника из целе Србије који су у амбијенту хотела радили своје радове, размењивали искуства, дружили се. 

“Наша секција постоји већ 17 година, сваке године организујемо и нашу ликовну колонију али и идемо у госте на друге колоније по целој Србији па чак и у иностранство. Поред колонија организујемо и изложбе и, такође, гостујемо и у другим општинама, градовима и излажемо своје радове. Добили смо до сада пуно похвала и награда и јако смо на то поносни. За десетогодишњицу постојања издали смо и књигу посвећену нашем раду,наш споменар која је била посвећена свему шта смо до тада урадили. Ми се у нашем  удружењу не бавимо само сликарством, наше удружење има и вајаре и оне који раде дрворез, плету корпе, раде разне друге рукотворине.” – рекла је Анамарија Станојев, председница удружења.

Током викенда сликаре је посетио и председник општине Бечеј др Вук Радојевић, пожелео им добродошлицу и захвалио се удружењу „Да Винчи“ на ентузијазму и преданом раду који обогаћује друштвени и културни живот не само Бачког Петровог Села, већ целокупне општине.

„Удружење „Да Винчи“ на најбољи начин афирмише и промовише уметност у разним облицима, од сликарства преко вајарства, дубореза и других изражајних форми. Суштина удружења у руралним срединама је да окупљају људе, који могу да развијају своје вештине, таленте и способности. Наставићемо да подржавамо рад свих удружења грађана, поготово овакве природе, јер нам је посебно задовољство да у Бечеју видимо и угостимо овакве ствараоце. Овим примером треба да се руководе и остала удружења грађана, да окупљају што више људи из сеоских средина, јер су они важан стуб сваке локалне заједнице“, рекао је председник општине Бечеј др Вук Радојевић.

Извор: Општина Бечеј