Друштво

Удружење риболоваца “Кечига” прославило јубилеј

Удружење спортских риболоваца „Кечига“ из Бачког Петровог Села прославило је пола века рада и постојања.

Тим поводом, свечаност је посетио и председник општине Бечеј др Вук Радојевић, заједно са својим сарадницима чланом Општинског већа задуженим за спорт, омладину и туризам Данетом Мандићем, замеником председника Скупштине општине Бечеј, Атилом Хорватом и саветницом за односе с јавношћу Ивом Кекић.

Председник УСР „Кечига“ Шандор Полтура је Општини Бечеј доделио плакету у знак захвалности за подршку, док је први човек општине удружењу уручио признање локалне самоуправе и честитао им на великом јубилеју.

„Пола века рада и постојања, сложићете се, није мала ствар и ми смо као локална самоуправа изузетно поносни што на нашој територији имамо удружење које постоји толики низ година и које је за све ово време остварило значајне резултате. Оно што је за нас од посебног значаја јесте чињеница да окупља децу и младе из овог насељеног места, учи их не само спортском риболову, већ и код њих подстиче неговање љубави према природи, њеном очувању, као и дружењу са вршњацима“, рекао је др Вук Радојевић.

Бачко Петрово Село је широм Србије препознато по врло специфичној манифестацији, а то је риболовачки маратон, додао је он и рекао да је локална самоуправа пружила значајну финансијску подршку том традиционалном догађају.

„Риболовачки маратон смо ове године подржали са 200.000 динара и задовољство нам је што ова манифестација окупља бро-јне учеснике из целе земље, а ове године је био рекорадан број учесника што нам говори да ово удружење заслужује сву пажњу и подршку коју им ми као локална самоуправа пружамо. Ова слободно можемо рећи породична манифестација са традицијом преко десет година окупља не само страствене риболовце већ и остале мештане Бачког Петровог Села и сви заједно имају могућност да уживају на обали Тисе, на плажи коју сваке године уређујемо и чије садржаје унапређујемо. Подсетићу вас тако да смо ове године обезбедили више од 100 тона песка за плажу и нови понтон, поред оног који је пре неколико година обезбедила Канцеларија за младе општине Бечеј“, закључио је председник општине Бечеј.

Извор: Општина Бечеј