Друштво

Одржан „Златни котлић“ Бечеја

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић и председник општине Бечеј др Вук Радојевић присуствовали су манифестацији „Златни котлић Бечеја“, коју је ресторан „Чарда Рибњак“ организовао уз подршку Општине Бечеј, Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и логистичку потпору Туристичке организације општине Бечеј и Канцеларије за младе.

„Ово је прилика да представимо гастрономију нашег краја, а чињеница да броји више од 30 екипа у такмичарском делу из целе Војводине говори нам да заиста постоји потреба за оваквим видом организовања. Уверен сам да ћемо на овај начин додатно промовисати општину Бечеј и привући што већи број посетилаца, јер је гастрономија заправо један од важних чинилаца у унапређењу и развоју туризма“, рекао је председник општине Бечеј др Вук Радојевић.

Покрајински секретар др Ненад Иванишевић похвалио је Општину Бечеј нагласивши да је она пример активне локалне самоуправе, те да ове активности дају значајан допринос у грађену нове туристичке дестинације.

„Сигуран сам да ће ова данашња манифестација прерасти у традиционалну, пре свега захваљујући активностима локалне самоуправе и председника општине. Верујем да ћемо у годинама које долазе сведочити још већем броју људи који овде долазе. Такође, разговарали смо о томе да помогнемо организацију мото трка у мају и на тај начин да Бечеј великим словима буде уписан на туристичку мапу и у важна туристичка места у Војводини“, закључио је др Иванишевић.

Манифестације попут ове веома су значајне за промоцију Бечеја, јер су управо укуси и доживљаји оно што посетиоце враћа назад у наш град, поред осталих садржаја и знаменитости које су атрактивне за посету и обилазак.

Извор: Општина Бечеј