Óbecse

Ünnepi kavalkád

Nehéz döntésre kényszerültek augusztus 18-án azok, akik Óbecse község területén szerettek volna kikapcsolódni, ugyanis egy időben négy szórakoztató rendezvényt tartottak a településeken, és akkor a sporteseményekről még nem is szóltunk.
Óbecsén a Szent István napi rendezvény második napján rekorszámú (54) csapattal főzőverseny és gyerekprogramok várták a látogatókat, este pedig utcabál zárta az eseményeket. A főzőversenyt Knézi Péter és csapata nyerte meg, második a temerini Jó szomszédok lettek, harmadikként pedig a Rooster csapata végzett.
Péterrévén ugyanezen a napon került sor a falunapra a Tisza-parton. A birkapaprikás-főzőverseny legjobbja a temerini Klajner János lett, a második helyen a péterrévei Szilágyi Tibor és társai végeztek, harmadik pedig az ugyancsak helybéli Krumenaker Mlinovi csapata lett. Egy vígaszdíjat is kiosztottak, ez ifj. Illés János csapatához került. Versenyezni lehetett a legszebb terítékekkel is, volt, aki klasszikus porcelánnal, más modern mogyorós asztaldísszel szeretett volna nyerni, de Tisza-parti naplemente ihlette absztrakt asztal is volt. A zsűri szerint a legszebben a helybéli Village Pikádó Klub csapata állította össze a terítéket, a második a Femina Circula egyesület asztala lett, a harmadik helyet pedig Agócs Attila szerezte meg. Különdíjban Kiss Szabolcs részesült. A nap persze nem csak az étel és az ital körül forgott: sport- és társasjátékok, gyermekfoglalkozások is voltak, este pedig szabadtéri diszkót tartottak.
Bácsföldváron ugyanekkor zajlott a régi sportok olimpiája, amit az Óbecsei Ifjúsági Szervezet kilencedik alkalommal szervezett meg a faluban. A régi sportok, illetve népi játékok vajdasági versenyén öttagú csapatok olyan szórakoztató versenyszámokban mérték össze ügyességüket, mint a kötélhúzás, a patkódobás, a kőhajítás, a helyből távolugrás, az íjászat, a pilickézés, a zsákban ugrálás vagy a gólyalábazás. A verseny helyszínén, azaz a focipályán tartották meg ugyanekkor a bácsföldvári Aranybogrács főzőversenyt is.

F.R.