Спорт

Ватерполо: ПВК Бечеј поново исписује историју

Тренери и чланови Пливачког ватерполо клуба „Бечеј“ у овој сезони остварили су изванредне резултате, а тим поводом за њих је организован свечани пријем у великој сали Скупштине општине Бечеј. Наше успешне спортисте примио је члан Општинског већа задужен за спорт, омладину и туризам Дане Мандић.

Девојчице 2008. и 2010. годиште освајачице су дупле круне, односно првакиње су државе и победнице Купа Србије. Дечаци 2005. годиште прваци су Купа Војводине, освојили су треће место на Купу и Првенству Србије. Дечаци 2007. су прваци Војводине и четврто место у финалу државног првенства. Дечаци 2009. годиште освојили су Куп и Првенство Војводине, заузели су треће место на Првенству Србије.

У свом обраћању тренерима и члановима ПВК Бечеј, Мандић је истакао да су они пример добре праксе развоја и унапређења спорта на територији општине Бечеј, као и квалитетног рада са децом и младима због чега ће локална самоуправа наредне године обезбедити додатну финансијску подршку.

Пливачка секција „Swim star“ такође је остварила добре резултате. У категорији сениора Река Варга је у овој сезони освојила титулу државне првакиње на 5 километара, док је лане била неприкосновена на 5 километара на отвореним водама. Ана Ребека Нађнемеди првакиња је на 100, 200 и 400 метара краул, као и државна рекордерка до 12 година. Ове године је као 13-годишњакиња освајала прва места на свим такмичењима. Стефан Нићин је првак државе у јуниорској категорији на 5 километара, Милица Тарбук је у узрасту до 9 година најбоља у држави на 50 метара прсно, а Петар Шегуљев у узрасту до 10. година најбољи у држави у дисциплинама на деоницама до 3 километара на отвореним водама.

Вукашин Љубојев