ВестиДруштво

Велики број посетилаца на ауто крос тркама

Opština Bečej drugi put za redom bila je domaćin dvodnevne sportske manifestacije „AUTO CROSS“, koja je u saradnji sa Autocross asocijacijom Srbije održana na nekadašnjem hipodromu kraj Tise u Bečeju.
Ove godine sezona auto-kros trka otvorena je u našem gradu, a mnogobrojni posetioci imali su priliku da uživaju u auto trkama i nastupu više od 60 učesnika iz Mađarske, Republike Srpske i Srbije, koji su se takmičili u osam različitih klasa.
„Podatak da je prošle godine ovu dvodnevnu manifestaciju, kojom je zatvorena auto-kros sezona, posetilo više od 5.000 ljudi i da je upravo Bečej oborio rekord posećenosti auto-kros trka u Srbiji govori u prilog tome da smo uradili pravu stvar kada smo odlučili da budemo domaćini manifestacije i da je to za našu lokalnu zajednicu od višestrukog značaja.
Smeštajni kapaciteti su tokom ova dva dana bili popunjeni, a veliki broj posetilaca na dolmi potvrđuje značaj i atraktivnost ove manifestacije“, rekao je dr Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej.
Auto-kros trke u Bečeju bile su i evropskog formata, jer je održano i takmičenje “Max challange”, čime je data dodatna vrednost odluci lokalne samouprave da lokalnu zajednicu obogati novim turističkim sadržajima, manifestacijama, festivalima i da to upravo osete lokalni privrednici i ugostitelji, rekao je dr Radojević.
Ovogodišnja manifestacija bila je i humanitarnog karaktera, jer su posetioci imali priliku da daju dobrovoljan prilog za našeg sugrađanina Bogdana Horvatskog, kojem su hitno potrebna sredstva za lečenje.