Спорт

Војводина изгубила од Јадрана

КУГЛАЊЕ

Куглаши Војводине из Бачког Градишта изгубили су од треће-пласиране екипе Јадран из Голубинаца резултатом 2:6. Меч је одигран у Новом Бечеју.
Најбољи резултат у екипи Бачкоградиштанаца имао је Данијел Томић 563, а код гостију Велимир Јоковић 589. Остали играчи Војводине су постигли следеће резултате : Габор Курцинак 555, Ђорђе Каћански 238 – замена Хунор Радатович 257, Милан Каћански 538, Иван Војновић 540 и Марко Ердељан 532.
“Играли смо против традиционално неугодног противника. Ми њих побеђујемо у Голубинцима, а они нас годинама уназад на нашем терену. Покушали смо да се одупремо, међутим, лоше смо отворили утакмицу и до краја нисмо успели да вратимо резултат. Они су и даље трећи, није им ова победа утицала на резултат, као ни нама, јер смо остали осми. Опстанак смо изборили, тако да немамо проблема са те стране”, објашњава Милан Каћански, тренер-играч КК Војводина Бачко Градиште.
У последњем колу овог првенства, куглаши Војводине 19. марта гостују у Зрењанину екипи Банат.
“Иако се овом утакмицом заокружује такмичарска сезона, за нас не стају тренинзи. Од 21. марта већ крећу припреме за јуниорску и кадетску репрезентацију Србије за предстојеће Светско првенство, које се игра у Естонији. Из нашег клуба позвана су тројица играча. У кадетској категорији је Хунор Радатович, а у јунироској Марко Ердељан и Габор Курцинак. Очекујемо да ће они отићи на Светско првенство и да ће се, као и до сада, кући вратити с медаљама”, објашњава Каћански.
Сумирајући ово првенство Каћански истиче да у клубу нису задовољни оствареним резултатима, јер им је план био да се пласирају у виши ранг.
“Први део првенства су нас спопале недаће са свих страна – од повреда, преко ковида. Први део смо играли са половичном екипом и ту смо заостали за водећим екипама, што је било тешко надокнадити у овом другом делу, када смо полако почели да се комплетирамо. Ова сезона је прошла тако како је прошла, а ми ћемо се спремати за наредну. Циљ нам је улазак у Суперлигу”, закључио је Каћански.

Још један пораз у Кљајићеву

Куглаши Војводине претрпели су пораз од екипе Вихор, која се бори за улазак у Супер лигу Србије. Утакмица је играна 5. марта у Кљајићеву, а резултат је 6,5 : 1,5. Међу Бачкоградиштанцима најбољи резултат имао је Марко Ердељан 585 , а код домаћина Данило Мандић 638. Остали играчи Војводине су постигли следеће резултате : Габор Курцинак 536, Иван Војновић 542, Милан Каћански 512, Ђорђе Каћански 522 и Данијел Томић 546.

Вукашин Љубојев