Спорт

Војводина меље све пред собом

ФУДБАЛ – ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА СЕВЕР

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта живе свој сан у пра-вом симслу те фразе. Након шест одиграних кола изабраници младог тренера Лазара Дабижљевића имају исто толико победа и са пет бодова разлике у односу на првог пратио чувају сам врх табеле Војвођанске лиге Север. Скор од шест победа у првих шест кола нема ниједна екипа у све три групе Војвођанске лиге а успех Градишптанаца добија на значају ако се зна да су на почетку сезоне имали изузетно тежак распоред из ког су изашли високо подигнутих чела.
Последња у низу победа забележена је у недељу 13. септембра када је на терену Спортског центра Ђорђе Тапавица – Џоја сав-ладана екипа ОФК Младости АПА резултатом 1:0. Једини стрелац за домаће био је одлични Братислав Јелић који је овог лета стигао у Војводину из екипе ОФК Бечеј 1918. Он је био прецизан из пенала који је оправдано досуђен након старта над Славољубом Дабижљевићем у 82. минуту. Јелић је постигао једини гол за Војводину и викенд пре ове утакмице када су Градиштанци славили у Таванкуту, а у листу стрелаца се уписао и на мечу против ЧСК из Челарева, где је прецизан био и Славољуб Дабижљевић за победу од 2:0.
Братислав Јелић је право откровење тренера Лазара Дабиж-љевића у овој сезони пошто је у шест мечева постигао седам голова и заслужено носи епитет најбољег стрелца лиге. Ипак, не би било поштено издвојити само његов учинак пошто екипу Војводине краси изузетно квалитетан тимски дух и заједништво на којем свих ових година инсистира председник клуба Горан Кудрић. Створена је права домаћинска атмосфера у клубу где свако зна свој посао и где се улаже много труда и средстава како би клуб живео што боље и квалитетније.
Како је већ у уводном делу текста речено Војводина је имала изузетно тежак распоред на старту а ни следеће утакмице неће дати прилику Градиштанцима да одахну. Данас ће гостовати у Оџацима екипи Текстилца па ће осам дана касније у Бачко Градиште доћи екипа Младости из Бачког Петровца која тренутно заузима друго место на табели.
Свакако је да су фудбалери Војводине ставили до знања свим својим спортским ривалима да ће бити и више него тврд орах за сваког противника у овој лиги. Најаве Горана Кудрића са почетка сезоне да ће се његова екипа борити за високо место у врху табеле почеле су да се остварују већ на самом почетку такмичења. Стручни рад младог Лазара Дабижљевића показао се у ових шест кола у пуном сјају пошто је успевао да од своје екипе извуче максимум у сваком мечу, што је резултирало тиме да се успеси његовог тима већ сада не могу звати пријатним изненађењем, пошто су они реална последица квалитета екипе и стручног вођства, и то је оно што је правило разлику у њихову корист до сада у сваком мечу.

С.Е.