Сервис

Заказивање термина за личну карту и пасош онлајн

Грађани Врбаса, Бечеја и Бачке Паланке убудуће ће моћи да закажу термине за израду личних карата и путних исправа и преко портала еУправа (www.euprava.gov.rs). Из Полицијске управе Нови Сад подсећају грађане Јужнобачког округа да захтеве за израду личних докумената могу поднети у објектима Министарства унутрашњих послова у свакој од једанаест општина овог округа и Граду Новом Саду, независно од места свог пребивалишта.

Адреса сајта за Бечејску управу је: https://euprava.gov.rs/usluge/6559

Поступак за заказивање након регистрације на портал е-управе:
Када уђете на сајт еУправе и кликнете на одељак „заказивање термина за личну карту и пасошˮ, отвориће вам се листа личних података које треба да попуните. У истом том одељку постоји и део у којем штриклирате да ли заказујете за личну карту или пасош. Када ваша пријава буде регистрована, бићете обавештени у којем термину треба да одете у полицијску станицу на општини на којој сте пријављени.

Важне напомене:
– Подносилац захтева мора бити пунолетно физичко лице и држављанин Републике Србије.
– Термин можете заказати за себе и уз тај термин додати и термине за још 4 члана породице уколико је потребно.
– Када заказујете термин само за малолетно дете, потребно је да заказани термин гласи на име родитеља, односно старатеља детета.
– Најранији датум за заказивање термина је један дан пре дана подношења захтева. Најкаснији датум за заказивање термина је 30 дана унапред.
– Неопходно је доћи тачно у заказано време.
– Приликом доласка у заказано време потребно је са собом понети сва неопходна документа. Списак докумената можете видети на веб презентацији МУП-а
– Путем система Плати креирајте јединствену уплатницу и платите накнаде везане за поступак издавања личне карте и/или пасоша.
– Не може се заказивати за датум који је изван дозвољених 30 дана унапред.
– Само бела поља у приказаном календару доступна су за заказивање.
– Термини су у трајању од по 15 минута за једну особу и потребно је стриктно поштовање сатнице.
– Дозвољени термини за заказивање нису исти као што је радно време полицијске станице – свака полицијска станица је самостално определила термине у којима дозвољава електронско заказивање.