Друштво

Jесењи распуст за школе

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обавестило је да је Kризни штаб на седници донео одлуку да јесењи распуст за ученике основних и средњих школа почне у понедељак, 8. новембра и да траје до петка, 12. новембра.

Тим за школе апеловао је на примену и других мера ограничавања окупљања и строго поштовање свих других прописаних мера превенције и сузбијања ковид-19 како би одлука о продужењу јесењег распуста дала ефекат на смањење оболевања од ковид-19 у школском узрасту и општој популацији.
Први радни дан за ученике биће понедељак, 15. новембар 2021. године.

Зимски распуст за ученике на територији АПВ почиње 24. децембра 2022. године.

Друго полугодиште за основце почиње у понедељак, 24. јануара 2022, а завршава се у уторак, 7. јуна 2022. за ученике осмог разреда, односно у уторак, 21. јуна 2022. за ученике од првог до седмог разреда. Ученици од првог до седмог разреда имаће 180 наставних дана, а осмаци – 170 наставних дана.

Тим за школе апелује на примену и других мера ограничавања окупљања и строго поштовање свих других прописаних мера превенције и сузбијања COVID-19 како би одлука о продужењу јесењег распуста дала ефекат на смањење оболевања у школском узрасту и општој популацији.