Зимска разгледница Бачког Петровог Села

Лопови поново харају
Грађани Бачког Петровог Села припремају се за поновно прикупљање потписа за нову петицију која се тиче безбедности у селу. Након потписивања прве петиције МУП је обновио рад полицијског дежурства у селу и једно време је дежурство било редовно и грађани су могли да се свакодневно обрате полицији по било ком основу. Мештани Петровог Села кажу да већ неко време нема сталних дежурстава јер полицајци који долазе да раде путују из Бечеја што није добро и није довољно за село. Петровоселци истичу да много мања места имају сталну полицијски заштиту и да захтевају овом петицијом да Полицијска станица у селу буде у пуној функцији јер се број крађа у последње време повећао. Мештани Петровог Села жалили су се да су им покрадена домаћинства и да су лопови неселективно крали све од машина, апарата и алата из дворишта и кућа, стоку, живину, усеве и храну из кућа и дворишних просторија. Петровоселци су на овај начин, петицијом, решили да се обрате општинском Савету за безбедност и другим надлежним органима јер су узнемирени и траже да се овом законски стане на крај.

Ново удружење младих у селу
У припреми је одржавање изборне скупшине новог Удружења младих који основају нову организацију јер су незадовољни развојем, тачније, одумирањем друштвеног живота у селу. Циљ овог новог удружења је покретање нових иницијатива да се ревитализије друштвени и социјални живот у селу и да се на тај начин омогући младим Петровоселцима да остану да живе и раде ту. Ново удружење ће окупљати све младе који желе и спремни су да учествују у акцијама и активностима на нивоу своје месне заједнице. Иницијатори су позвали све заинтересоване да се пријаве Млађи Цурнићу на телефон 063/840 66 31 до краја марта месеца.

Скупштина спортских риболоваца
У малој сали МЗ „8.октобар“ одржана је редовна годишња скупштина чланова УСР „Кечига“. Тридесетак чланова овог удружења, према речима секретара Винце Ласла, усвојили су завршни рачун за протеклу годину а извештај о раду је поднео испред УО Јожеф Хорват. Сви присутни на скупштини изразили су задовољство постигнутим резулататима јер су сениори и пионири прваци Војводине који су у претходној години освајали прва места на више турнира. На Скупштини је усвојен и план рада и план активности за ову годину. Један од приоритета овог удружења је обезбеђивање средстава да се уреди такмичарска писта на Тиси код „Кишмола“ што је неопходно за одржавање традиционалног риболовачког маратона и других такмичења. За средства која су неопходна предвиђено је да се конкурише за буџетска средства из Општине Бечеј. На скупштини је било речи и о начину издавања риболовачких дозвола и саопштено је да је за ово задужен Винце Ласло и да грађани могу да му се обрате свакодневно на телефон 063/66 12 46