Спорт

Злато и сребро за Чабу Силађија

ПЛИВАЊЕ – ФИНА СВЕТСКИ КУП У БЕРЛИНУ

На ФИНА Светском купу који се од 11. до 13. октобра одр-жавао у Берлину, наш суграђанин Чаба Силађи је био део репрезентације Србије и успео је да оствари изузетне резултате.
Силађи је у дисциплини 50 метара прсно, са временом 27,18 секунди, заслужено заузео прво место и освојио златну медаљу чиме је постао освајач Светског купа. Други је био Холанђанин Арно Каминга са временом 27,21 секунди а трећи Тобиас Бјерн из Данске.
На дупло дужој деоници Чаба Силађи је освојио сребрну медаљу, испливавши финалну трку за 59,71 секунди. У овој дисциплини су наш суграђанин и репрезентативац Холандије „заменили места“ на победничком постољу, па је златна медаља припала Арно Каминги који је пливао у времену 59,15 секунди, док је трећи био Андриус Сидлаускас из Литваније.
Поред Чабе Силађија Србију је представљао и Вук Челић који је наступио у дисциплини 400 метара слободно у којој је заузео пето место, а у дисциплини 1.500 метара слободно је био шести. Урош Николић је наступао у дисциплинама 50 метара слободно у којој је заузео 18. место, док је у дисциплини 100 метара слободно заузео 23. место. Алекса Бобар се такмичио у дисциплинама 100 метара слободно у којој је заузео 21. место и на 200 слободно у којој је заузео 11. место.
У сваком случају ово је велики успех за Чабу Силађија који ће му много значити за наставак припрема за Олимпијске игре у Токију наредне године за које је већ изборио визу.
Б.Д.