Спорт

Жокицама сребро на домаћем терену

ОДБОЈКА – “ОСМОМАРТОВСКИ ФЕСТИВАЛ ОДБОЈКЕ – БЕЧЕЈ 2019”

Женски одбојкашки клуб Бечеј је у недељу 9. марта одржао десети јубиларни „Осмомартовски фестивал одбојке – Бечеј 2019“ турнир за најмлађе одбојкашице. Овогодишњи турнир је био најмасовнији до сада пошто се у хали УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ у Бечеју такмичило преко 700 младих одбојкашица у 136 екипа из 20 војвођанских клубова и са територије града Београда.
Играло се на 13 терена у шест узрасних конкуренција од 2005. закључно са 2010. годиштем и млађих.
Бечејске одбојкашице су биле најуспешније у 2006. годишту, где су у конкурецији 27 екипа освојиле сребрну медаљу иза екипе ЖОК Врбас. У том узрасту је за најбољу техничарку турнира проглашена Анђела Николић, док је најбоља смечерка била Вања Медар.
– Реакције гостујућих екипа и људи који су присуствовали турниру су одличне. Дужи низ година ЖОК Бечеј организује турнире и манифестације овог типа у циљу промоције бављења спортом међу децом и омладином. Због два велика и најпопуларнија турнира које организујемо већ деценију и стотине мањих турнира, првенствених и пријатељских утакмица у свим категоријама, наш Бечеј је посетило преко 20.000 младих одбојкашица у предходних десетак година. Улагање у најмлађе и озбиљна организација такмичења је нешто на чему се интезивно ради у нашем клубу, као и у Одбојкашком савезу Средња Бачка, где могу рећи да је сада све на веома високом нивоу. Кроз посвећен и стручан рад, утицај ЖОК Бечеј на одбојкашки спорт је давно изашао из оквира Бечеја као општине чак и целе регије, казао је Саша Бакић тренер у Женском одбојкашком клубу Бечеј.

Синиша Ерак