Вести из Бачког Петровог Села – фудбал, „Школарац“, изложба и прославе Дана жена,

Каприш тренер фудбалера
Дејан Каприш прихватио је позив челника Међуопштинског лигаша „Јединства“ и поново сео на ужарену клупу где га чекају нимало лаки задаци око консолидације првог тима и избора играча на које ће моћи да рачуна на дуже стазе. Љубитељима фудбала је познато, да је „претило“ расуло првог тима, али је председник клуба Тибор Ерег направио добар потез када је позвао све некадашње играче овог клуба да помогну у најтежим моментима и том позиву се одазвало 20 фудбалера, који ће конкурисати за састав најбољег тима у пролећној сезони. Екупу је напустило шест играча из других средина, а до почетка првенства могуће је довођење и по којег појачања. Најважнији задатак првог тима је заузимање места у средини табеле, тако да су овим потезом демантоване чаршијске приче, да се у селу неће играти фудбал.

Нови број ђачког листа
Светло дана, угледао је и 47. број ђачког листа Основне школе „Шаму Михаљ“ под називом „Школарац/Kisokos“ који по први пут као главни уредник потписује нова директорка школе Тинде Лехоцки. Она се у кратком обраћању ученицима и сарадницима овог листа, захвалила оснивачу и идејном творцу овог листа Ференцу Беретки, који је после 24 године директоровања отишао у пензију. У новом броју „школарца“ објављени су дечији радови на тему зиме и пејзажа који памте, дечије бајке и песме, а на мађарском језику разговори младих сарадника са учитељицом Валеријом Чањи, дедама пчеларима и плетачима рибарске мреже, као и песмице ђака. Насловна страна посвећена је песникињи и романописцу Гроздани Олујић која је напунила 85 година и мађарском краљу Маћашу.

Осмомартовска изложба слика
Чланови удружења грађана „Да Винчи“ према већ устаљеној традицији, поводом 8. марта Међународоног дана жена, организовали су тродневну изложбу својих најновијих сликарских и резбарских остварења. Изложба је отворена од 6. до 8. марта и продајног је карактера, а љубитељи наивног сликарства, са знатижељом су осматрали дела Анамарије Станојев, Илоне Чепела, Илдико Шереш, Пирошке Бурнат, Мирјане Жишке Шкабла, Габора Киша, Сузане Деак, Илдико Берте, Ласла Маријаша, Лидије Милосављевић, Ибоље Балаша као и младих сликара Ерике Миха-лец и Ребеке Пап које наговештавају раскошан таленат а посебно се истичу радови Николе Стајића рађени у дрвету као резбарије.

Весеље до јутарњих сати
Уз подршку локалне самоуправе и у одличној организацији Удружења занатлија у селу, свечано и весело је обележен Дан жена и у Бачком Петровом Селу. Велика и мала сала Дома занатлија била је претесна да прими све представнице лепшег пола а овога пута, по први пут, на окупу су се дружиле представнице четири организације и удружења жена што је свакако потез за похвалу. Дружењу је присуствовало 140 жена. Дамама су празник, пре почетка музичког и плесног програма, честитали Сузана Ђукић у име Општине Бечеј, Александар Тобџић и Имре Чешњи, у име Савета Месне заједнице, а да је расположење било врхунско, доказ је и чињеница, да се дружење завршило у раним јутарњим сатима.