Óbecse

133.800 dinár gyűlt össze humanitárius célra

Ez volt az eddigi legsikeresebb utcai kosárlabda emléktorna

Fergeteges hangulat, minőséges meccsek, segítőkészség, önkéntesség, érzelmek, megható pillanatok… így jellemezték a szervezők az idei utcai kosárlabda tornát, melyet Óbecse község Ifjúsági Irodája és az óbecsei Kosárlabda Klub szervez minden évben.
Immár hetedik alkalommal került sor erre a sportrendezvényre, melyet fiatalok kezdeményeztek, fiatalok szerveznek és többnyire fiatalok vesznek részt benne. Az esemény a kezdetektől humanitárius jellegű. Az eredmény a háttérbe szorul, mindenkit elsősorban az a cél vezérel, hogy közös erővel segítsenek valakinek, akinek szüksége van az anyagi támogatásra. Idén a szervezők, a kosárlabdázók és a nézők a benevezési díjakból, eladott pólókból, nyereményjátékból és az önkéntes adományokból befolyt összeget az óbecsei Ljiljana Džilitov gyógyítására és kezelésére szánták, aki cerebrális- és gyermekparalízisben szenved.
– Összesen 133.800 dinárt sikerült begyűjtenünk a csapatok benevezési díjaiból, a torna logójával ellátott rövid ujjú pólók eladásából, a közönségnek szánt nyereményjátékból, ami rekordösszegnek számít, hiszen a hét év alatt még sosem sikerült ennyi pénzt összegyűjteni. Rendkívül elégedettek és boldogok vagyunk a szervezéssel, a részvételi aránnyal és az egész sporteseménnyel. Mondhatjuk, hogy ez az eddigi legsikeresebb utcai kosárlabda tornánk – mondták a szervezők Óbecse község Ifjúsági Irodájából.
A megmérettetésre összesen 16 csapat nevezett be nem csak Óbecséről és környékéről, hanem Vajdaság más településeiről, többek között Nagybecskerekről, Verbászról, Szenttamásról, Újvidékről. Harmadik helyen végzett a Dr Papas csapat, második lett a Fortuna, az első díj pedig a Consult G játékosainak járt ki.
– Ez már a hetedik alkalom, mi minden évben benevezünk, részt veszünk, nem mindig ugyanezen a néven, de minden évben itt voltunk, vagyunk. Elégedettek vagyunk, számítottunk is rá, hogy bejutunk a döntőbe. Jó csapatok voltak, kiváló volt a konkurencia. Habár amatőr humanitárius tornáról beszélünk, évről évre minőséges meccseket, minőséges csapatokat láthatunk. Reméljük, hogy az elkövetkező években is legalább ekkora számban jönnek el az emberek erre a rendezvényre, ha nem még nagyobb számban – mondta Igor Stanko, a győztes Consult G csapat tagja.
A rendezvény hagyományos részét képezi a hárompontos dobóverseny, amelyre minden évben nagy érdeklődés mutatkozik. Idén Luka Stefanović bizonyult a legjobbnak.
A szervezők más szimbolikus díjakkal is készültek a kosárlabdázóknak. Megválasztották a torna legidősebb és legfiatalabb játékosait, a legidősebb csapatot, a fair play csapatot, a legszimpatikusabb játékost. A sportesemény legidősebb résztvevője Jozef Silni, legfiatalabb játékosa pedig Andrej Glavaški volt. A legidősebb csapat titulust az örök visszatérő Šašava Družina csapat érdemelte ki. A közönség soraiban ülők is ajándékokkal térhettek haza. Az Ifjúsági Iroda önkéntesei a nyereményjátékra előfizetők között labdát sorsoltak ki.
– Minden évben törekszünk motiválni a közönséget, a szurkolókat, hogy ők is minél nagyobb számban jelenjenek meg és hogy jól érezzék magukat. Idén is gazdára talált 20 profi labda. Ez az esemény már ifjúsági és sport fesztivállá nőtte ki magát, amikor 3 napon keresztül a város központjában a sporté, a jó hangulaté, a társalgásé és a jószívű embereké a főszerep. Fantasztikus 3 napon vagyunk túl. Az idei torna különösen megható volt mindannyiunk számára, nem csak azért, mert ekkora összeget sikerült összeszednünk a kis Ljiljana gyógyítására és kezelésére, hanem azért is, mert ettől az évtől kezdve ez az esemény a Slobodan Malešev Bobica Emléktorna nevet viseli. Így szeretnénk emlékezni drága barátunkra, aki korán itt hagyott minket – nyilatkozta Dane Mandić, a Községi Tanács sporttal, ifjúsággal, idegenforgalommal és tájékoztatással megbízott tagja.
Slobodan Malešev Bobica újságíró, fotóriporter és humanista volt, de mindenekelőtt jószívű ember, segítőkész, odaadó barát. Fényképezőgépével megörökítette az Ifjúsági Iroda szinte minden eseményét, emlékezetes pillanatát, többek között a humanitárius kosárlabda tornákat is. Amikor a saját életéért küzdött és számára szerveztünk adománygyűjtést, a teljes befolyt összegről lemondott, és felajánlotta azt az óbecsei beteg gyermekeknek. Ez is arról árulkodik, hogy milyen jó ember volt. Igazán megérdemli, hogy az ő nevét viselje ez a pozitív, látványos, szép ifjúsági és sport rendezvény. Ezzel szeretnénk tisztelegni az emléke előtt – tették hozzá a szervezők.