Óbecse

Sporthétvége Óbecsén

Sikeres kisfoci torna az újfaluban és Bácsföldváron

A bácsföldvári Enter Könyvelési Ügynökség csapata diadalmaskodott a Milovan Jović kisfoci emléktornán, melyet a bácsföldvári stadionon szerveztek meg. A győztesek a serleg mellett 120.000 dinár értékű pénzjutalomban is részesültek. Az esemény, melyet a Vojvodina Labdarúgó klub egykori elnökéről neveztek el, 12 napig tartott. Összesen 21 csapat lépett pályára, akik Verbászról, Szenttamásról, Csúrogról, Újnagyfényről, Nádaljról, Nagybecskerekről, Radičevićről, Óbecséről érkeztek, de természetesen a házigazdák, azaz a bácsföldvári labdarúgók is részt vettek a tornán.
A döntőben az Enter csapat 3:2-re győzedelmeskedett a nádalji Agromaus felett, akik másodikként 50.000 dináros nyereménnyel térhettek haza. Harmadik helyen végzett az óbecsei Fortuna Sukur Amazon csapat. Ők is serleget, valamint 30.000 dinár értékű pénzjutalmat kaptak.
– Örülünk, hogy részt vehetünk olyan rendezvények és aktivitások szervezésében és népszerűsítésében, amelyek a sportot, az egészséges életstílust, a társalgást helyezik előtérbe a fiatalok körében. A résztvevők száma alapján igenis van érdeklődés az ilyen és hasonló sportesemények megvalósítására, úgyhogy biztosan lesz még példa ehhez hasonló tornák megszervezésére – mondták Óbecse község Ifjúsági Irodájában.
Óbecse község is támogatta ennek a sporteseménynek a megvalósítását. Technikai és logisztikai segítséget nyújtott, valamint eszközöket biztosított a díjakra. A torna legjobb játékosának Nenad Kudrićot választották meg, aki bácsföldvári Enter Könyvelési Ügynökség csapatát képviselte. Ő Milovan Jović családjának segítségével szintén pénzjutalomban részesült.
A kosárlabda torna és a kisfoci torna mellett ezen a hétvégén még egy sportrendezvény szórakoztatta Óbecse község lakosait, sportkedvelőit, a társalogni vágyókat. A Novo Selo 2021 (Újfalu) elnevezésű kisfoci torna hagyományos minden nyáron összegyűjti újfalu szívében a labdarúgókat. A III. Helyi közösség területén lejátszott meccseken legjobbnak bizonyuló csapatok serlegekkel és pénzjutalmakkal tértek haza. Első helyen végzett a Fortuna Sukur csapat, aki a döntőben a Blue moon csapat felett győzedelmeskedett. Harmadik helyen végzett az Auto servis Kudrić csapat.
A szervezők nagyon elégedettek, hiszen idén rekordszámú, 14 csapat nevezett be a tornára. A sportesemény legjobb játékosának Luka Božičić-ot nevezték ki, a legjobb góllövő Buletin Durmiši lett, míg a legjobb kapus titulust Sava Vadaski érdemelte ki.
Az első helyezett csapat 80.000 dinárt kapott a győzelemért, a második helyen végzett csapat 40.000 dinárral tért haza, a harmadik díjas csapat pedig 20.000 dinárt vehetett át a szervezőktől.