Óbecse éjjel fergeteges tűzijátékkal

Jövőre ismert nevek léphetnek színpadra…

Az Óbecse éjjel rendezvényt idén szimbolikusan ünnepelték meg Óbecse központjában fergeteges tűzijátékkal és a fesztivál logójával ellátott illatgyertyák szétosztásával.
Nagy számban jöttek össze az óbecseiek június 26-án este a Pogácsán, hogy megnézzék a tűzijátékot, amely ezúttal is látványosra, szemet gyönyörködtetőre sikerült. Habár az est fénypontjára 22 órakor került sor, a tömeg már 20 óra tájban ott volt a téren, elsősorban, hogy beszélgessenek, társalogjanak, jól érezzék magukat. Óbecse község Ifjúsági Irodájának önkéntesei kb. 1000 illatgyertyákat osztottak ki a megjelenteknek.
Dragan Tošić községelnök elmondása szerint a terv az, hogy a jövő évtől a rendezvényt, melyet továbbra is majd a gazdasági szektor adományaiból finanszíroznak, augusztusra tegyék át, a Város Napjára. A szervezők, azaz a helyi önkormányzat a tavalyi fesztiválra a népszerű énekest, Zdravko Čolićot tervezte meghívni, azonban a járványhelyzet miatt erre nem kerülhetett sor. A községelnök azt is elmondta, hogy amennyiben a járványhelyzet azt megengedi, jövőre is ismert regionális sztárelőadókra lehet számítani, valamint fergeteges hangulatra és gazdag kulturális programra.
Az Óbecse éjjel rendezvényt 2017-ben szervezték meg először a Városi tér felújításának befejezése, vagyis az új tér ünnepélyes megnyitása alkalmából. Azóta minden alkalommal közismert regionális zenészek, művészek léptek az Óbecse szívében felállított színpadra, de a látványos tűzijáték, gyermekprogramok és kulturális programok sem maradtak el, mint például a rövidfilmszemle vagy a festőtalálkozó.