28. седница СО Бечеј: Одлука о додели годишњих награда

На 28. седници СО Бечеј одборници су усвојили одлуку о додели годишњих награда општине Бечеј, извештаје о раду за 2021. годину Градског позоришта и Народне библиотеке, измену програма „Потисје-Бечеј“ доо, одлуку о отуђењу две парцеле и потврдили закључак да се председнику СО Бечеј Игору Кишу омогући допунски рад на пословима пописа становништва 2022. године.

Одлуку о додели годишњих награда одборници су потврдили на основу предлога Комисије за доделу годишњих награда и то за седам институција, предузећа и појединаца. Чланови Комисије у саставу Дане Мандић (председник Комисије), Ђијанта Ловаш, Ива Кекић, Тот Ференц, др Анђелко Мишковић, Љиљана Димић и Серда Балаж су за овогодишњу награду разматрали укупно 11 поднетих иницијатива од стране организација, институција, политичких организација и појединаца. На седници Комисије која је одржана 15.јуна донели су предлог одлуке за Скупштину СО Бечеј да се додели седам награда.

Годишње награде које ће бити уручене добитницима на свечаној седници СО Бечеј на Дан града 1. августа за 2022. годину добили су: Народна библиотека Бечеј (предлог је послао СВМ). У образложењу стоји да је ова институција награђена „за допринос у развоју и унапређењу културе, образовања, науке и уметности“, као и за унапређење услуга корисницима, очување књижног фонда и културног блага заједнице.

Предузеће „Каменпромет“ (предлог је такође послао Савез војвођанских Мађара) из области предузетништва „ради очувања дугогодишње породичне традиције обављања каменорезачког заната“.

Бартус Валерија (предлог СВМ) из области образовања, учитељица ОШ „Шаму Михаљ“ у пензији која је „са лакоћом и љубављу преносила деци знање, учила их дисциплини, истрајности, саосећању и отворености за нове идеје“ – каже се у образложењу награде.

Економско-трговинска школа Бечеј, (предлог група бивших ученика школе) из области образовања, за „немерљив допринос за локалну заједницу у погледу квалитета образовања… са визијом о приближавању европским стандардима и тежњи да постане лидер на тржишту образовања“.

Градско позориште Бечеј, (предлог Зоран Суботички) из области културе, „…установа која у континуитету реализује програме чији су естетски домети веома високи, окупља значајне ствараоце из целог региона. Захваљујући Градском позоришту позоришна уметност је подигнута на врло висок ниво.“ – цитат из образложења.

Џудо клуб „Младост“ (предлог Савез спортова општине Бечеј) из области спорта,“…за изузетне остварене спортске резултате на ев- ропским и светским такмичењима, очување спортског и такмичарског духа, одржавање бројних едукација, за 50 године постојања“- каже се у образложењу.

Јожеф Лукач (предлог Роберт Андрушко) из области рада цивилних организација, „…за значајан допринос развоју локалне заједнице, дугогодишње старешинство и рад у Одреду извиђача, волонтерско ангажовање и развијање хуманости код деце и љубави према природи“ – из образложења.

Одборници су на седници усвојили и извештаје о раду са финансијским извештајем за прошлу годину за две институције које су ове године добиле годишње награде, Градско позориште Бечеј и Народну библиотеку Бечеј.

Усвојена је и прва измена плана рада предузећа „Потисје- Бечеј“ доо која се углавном базира на изменама које се тичу повећања цена услуга за кориснике, повећање цена рада за запослене, повећање трошкова због поскупљења енергената и других расхода као и на основ појединих планираних инвестиција које су предвиђене за ову годину (набавка још једног камиона, утоваривача точкаша, прикључења на нову трафо станицу на депонији, израда елабората за трансфер станицу и за обнову рачунарске опреме).

Пред одборницима се нашла и одлука о исправљању граница суседних парцела од којих је једна у општинском власништву, тј јавна својина, парцеле се налазе у улици Предрага Хаднађева.

На крају седнице, председнику СО Бечеј Игору Кишу одборници су по Закону о запосленима у органима локалне самоуправе, функ- ционерима дали сагласност да може да обавља „допунски рад“ поред редовног запослења у максималном времену од 1/3 радног времена на пословима који се односе на предстојећи попис становништва за 2022. годину.