ДруштвоЕкономија

Отворена продавница Лидл у Бечеју

Прва Лидл продавница у Бечеју почела је са радом 12. марта у 8 часова ујутру на адреси Данила Киша 10а. Радно време ће бити сваки дан од 8 до 22 часа.

Првог дана пред отварање направљен је мањи ред испред продавнице али није било неке веће гужве и еуфорије. Већ нешто касније током дана редови на касама били знатно већи. Ових првих неколико дана рада продавнице поклопили су се и са проглашењем епидемије вируса COVID-19 и ванредним стањем па су поред уобичајених набавки Бечејци похрлили да направе и залихе у случају да се ванредно стање одужи. Већ током првог викенда на рафовима није било брашна и других основних намирница. Запослени у компанији су нам рекли да је тако у скоро свим градовима ових дана и да се они труде да попуне рафове али да некда није ни физички могуће да то постигну са својим камионима, посебно у већим градовима где се рафови празне на дневној бази неколико пута.

Лидл квалитет и цене су за све Бечејце веома атрактивни па је већина добро упозната са асортиманом и начином рада ове компаније јер су неретко ишли у набавку у Нови Сад или у Мађарску. Оно што је специфично за њихове продавнице је да је асортиман производа исти у целом ланцу продавница па су и акције и специфични програми производа доступни истовремено у свим градовима, како у Београду тако и у Бечеју.

„Данас смо отворили Лидл у Бечеју, ово је наша 39. продавница. Изградња ове продавнице почела је у јулу 2019. године, завршена је 1. децембра и данас смо веома срећни што имамо прилику да је отворимо по овом лепом и сунчаном дану. Срећни смо што можемо да понудимо свеже производе, свежа пецива, свеже воће и поврће, свеже паковано месо као и оно што је специфично за Лидл, непрехрамбени део асортимана. Наше акцијске понуде почињу четвртком, сваког четвртка нудимо нови сегмент производа и асортимана по сниженим ценама а део акција се освежава понедељком. Овај објекат се простире на око 1200 метара квадратних, паркинг испред продавнице има око 120 паркинг места. Што се тиче асортимана имамо око 1500 производа што првенствено чине Лидл брендови било да су од домаћих или иностраних произвођача. У овом објекту имамо 30 нових запослених, њима смо понудли конкурентне радне услове, сваки минут се плаћа, имају петодневну радну недељу и могућност приватног радног осигурања које се под једнаким условима даје свима Радосни смо што ћемо и становницима овог дела Војводине приближити јединствено искуство куповине у Лидлу. У знак захвалности за добродошлицу припремили смо слављеничке цене. Надамо се да ће грађани Бечеја бити задовољни пажљиво одабраним производима страних и домаћих добављача, и да ће се придружити великом броју потрошача широм Србије који су рекли „Да“ Лидловим производима“, изјавила је руководилац корпоративних комуникација компаније Лидл Србија Мартина Петровић.

Председник општине Бечеј Драган Тошић пожелео је добродошлицу првом дисконтном ланцу: „У име Општине Бечеј, изражавам своје лично задовољство због чињенице да велика европска компанија Лидл наставља инвестиције у нашој држави и желим да им честитам на отвореној продавници у Бечеју. Доласком једног од најпознатијег трговинског ланца у наш град, наставља се тренд отварања нових пословних и продајних простора који грађанима пружају разноврстан и квалитетан садржај. То је пре свега 30 нових радних места овде у Бечеју и четврта немачка компанија (Линде, KWS, Knott Аutoflex су остале три) и ми смо задовољни како оне раде овде и мислим да ће тако бити и са Лидлом. Оно што је битно овде напоменути је да ћемо ми сад реконструисати ову улицу и употпунити изглед овог простора овде све до центра. Стајалишта за аутобусе су прорадила, урађен је прикључак на струју и предата су ЈП „Комуналац“ на управљање и одржавање. Сад нам остаје да реконструишемо улицу Данила Киша од Зелене улице до Доситејеве и надамо се да ћемо те радове започети већ ове године. На крају, имаћемо и један великии паркинг на располагању за „Бечеј ноћу“ који ћемо моћи да корисимо у договору са компанијом Лидл.“

У току следеће две недеље у Лидлу је акција производа за Ускрс са потрепштинама за овај празник, од слаткиша за децу у облику ускршњих јаја, зечева, пилића до стандардних производа за празничну трпезу.