A természettel az egészségért

Október 29-én Óbecsén a Than Emlékházban lezárult egy június óta tartó IPA-projekt, amelynek a középpontjában az általános iskolás diákok egészségtudatának a növelése állt. A hat és fél millió dinár értékű IPA NATURAL HEALTH – Az egészségért a természeti örökség védelmével elnevezésű projekt az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósult meg, és a vezető kedvezményezett a budapesti EcoCenter Alapítvány, a partnere pedig az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör volt.
– A projektünk legfontosabb hozadéka az, hogy az általános iskolás gyerekek számára elkészült a Tudásközpont. Ez egy kétnyelvű tanulmány, amely az érintett térségek jelenlegi állapotát jellemzi a holisztikus gyógyászat területén, és az a célja, hogy az összegyűjtött tudást elterjessze az emberek körében. Tartalma hozzájárulhat ahhoz, hogy a diákok meg tudják tanulni azt, hogy a környezetünkben mi egészséges, és mit kell tenniük ahhoz, hogy az egészségüket meg tudják őrizni – mondta el Bonifárt László, a Than Fivérek Értelmiségi Kör elnöke.
Az elmúlt hónapokban kiskunfélegyházi és óbecsei diákok részvételével workshopokat, előadásokat és tematikus napokat tartottak, ezeken az az érintett témakörök az egészséges táplálkozás, a gyógynövények, a víz gyógyító ereje, a sport és aktivitás, valamint a rendterápia voltak.

F.R.