Adomány a Kick-box Klubnak és a Pion Sakk Klubnak

Adományban részesült az óbecsei Kick-box Klub és az óbecsei Pion Sakk Klub a helyi önkormányzat és a gazdasági szektor jóvoltából. A két sportklub 70.000 dinár értékű sporteszközökből álló donációval lett gazdagabb, amelyet március 12-én a Községi Tanács ifjúsággal, sporttal, idegenforgalommal és tájékoztatással megbízott tagja, Dane Mandić adott át a sportolóknak.
A kick-boxosok kesztyűt, sisakot, védőt, kötszert és egyéb felszerelést kaptak, amikre szükségük van az edzéseken és a megmérettetéseken. A sakkozók hat korszerű, kiváló minőségű digitális órával lettek gazdagabbak, amelyek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy minőségesebben tudjanak gyakorolni és jobban teljesíteni a versenyeken. Dane Mandić, a Községi Tanács tagja az edzéseiken látogatta meg a sportolókat, és elmondta, hogy a község igazán büszke rájuk. A sakkozókat az elkövetkező időszakban bevonják a rendezvényturizmusba is.
– Szeretnénk, ha az Óbecse éjjel rendezvény keretén belül a központi téren, a Községháza előtt sor kerülne egy nivós sakk tornára is, melyre az egész országból jönnének sakkozók. Úgy gondolom, hogy ez emelné a fesztivál színvonalát is, valamint az óbecsei Pion klubnak is népszerűsítésként szolgálna. Mindkét klub a Partizán sportlétesítményében található, amely hosszú idő után végre Óbecse község tulajdonába került, aminek köszönhetően végre sor kerülhet az objektum felújítására – mondta Dane Mandić az óbecsei sportklubokban tett látogatása során.
Az óbecsei Kick-box klub több, mint 50 tagot számlál, akik tizenöt korosztályban versenyeznek, és számos sikert, elismerést, díjat tudhatnak maguk mögött állami, tartományi és nemzetközi megmérettetéseken. A Pion Sakk klub 1968-ban alakult meg Óbecsén. Akkor bejutott a Vajdasági Ligába. Idővel az egyre kedvezőtlenebbnek bizonyuló körülmények miatt a klub stagnálni kezdett. A klub vezetősége szeretné a közeljövőben új szintre emelni a munkájukat, fiatal erőket vinni a klub életébe és újabb sikereket elérni.

D.P.