Három pályázat a fiatalok számára

Irodalom, fényképészet, videó – fő a kreativitás

Óbecse község Ifjúsági Irodája március elején három pályázatot hirdetett meg a községbeli 15-30 év közötti fiatalok számára.
Az irodalmi pályázat a Korunk hősei címet viseli, amelyre szerb és magyar nyelven lehet küldeni irodalmi alkotásokat. A munkákat március 22-ig lehet elküldeni a mladi.becej@gmail.com e-mail címre.
– Ez a pályázat azzal a céllal született meg, hogy megismerkedjünk egy kicsit közelebbről a mai fiatalok értékrendjével, hogy kik azok a személyek, példaképek vagy hétköznapi hősök, akikre felnéznek, akiket követnek, akiket tisztelnek, akik inspirálják őket – mondták a szervezők.
A zsűriben Dr. Žarka Svirčev, Ivana Petrović szerb nyelv és irodalom tanár, valamint Nagy Cigura Mónika magyar nyelv és irodalom tanár foglalnak majd helyet. A legkreatívabb irodalmi alkotás szerzője E-BOOK-kal lesz jutalmazva, illetve éves tagsági díjjal a Népkönyvtárban.
A fotópályázat nem számít újdonságnak az Ifjúsági Irodában. Ez már a negyedik pályázat, amely a fiatal amatőr fotósokat öleli fel. A téma ezúttal Az illuzió játéka.Mindenki egy fényképpel nevezhet be.A fotót március 22-ig lehet elküldeni a mladi.becej@gmail.com e-mail címre, feltüntetve, hogy ,,fotópályázat’’. Amire a szervezők külön felhívják a fiatalok figyelmét, hogy tilos a Photoshop és egyéb képszerkesztő programok használata. A fotópályázat zsűrijét Rácz László, Danijel Rauški és Sipos Árpád fotóművészek alkotják.A győztes NIKON D3500 fényképezőgépet kap, valamint két személyre szóló belépőjegyet a belgrádi Illúziómúzeumba.
– Szeretnénk felhívni a fiatalok figyelmét, hogy a zsűri minden pályázaton az ötletet fogja értékelni leginkább. Tehát nem a technika számít, hanem a kreativitás. A témák elég sokszínűek, sok mindent ki lehet hozni belőlük. Bátran használják a képzeletüket. Szeretnénk, ha megosztanák velünk a gondolataikat, érzéseiket, életszemléletüket. Akár írásban, akár vizuálisan, fénykép vagy videó formájában – nyilatkozták az Ifjúsági Irodából.
A videópályázat címe Légy COOLturált!, hiszen azt a témát feszegeti, hogy mit jelent napjainkban kulturáltnak lenni, vagy hogyan élik meg a kultúra kérdését a fiatalok. Az 1-5 percig tartó videót március 26-ig lehet elküldeni a mladi.becej@gmail.com e-mail címre, a „videóversenyre” megjelöléssel. A videókat Miloš Blažin és Marijana Đaković fogja bírálni.E pályázat nyertesét GOPRO kamerával díjazzák.