Óbecse

Adomány az Ifjúsági Irodának

Jovan Subotički táblát és szemeteseket ajándékozott az új helyiségbe

Az óbecsei születésű Jovan Subotički hosszú évek óta külföldön él, de közismert arról, hogy sosem feledkezett meg községünkről és akárhányszor hazalátogat, tanszereket vagy egyéb eszközöket adományoz óbecsei iskoláknak és szervezeteknek.
December elején látogatást tett Óbecse község Ifjúsági Irodájában. Ez alkalommal egy fehér táblát, illetve több szemeteskukát adományozott az Ifjúsági Iroda új helyiségébe, amely a koronavírus járvány és a szigorítások enyhülését követően, hivatalosan is megnyitja ,,kapuit” a fiataloknak és aktivitásaiknak.
Subotički a látogatás alkalmával beszélgetett az Ifjúsági Iroda dolgozóival és aktivistáival, akiknek elmondta, hogy mindig örömmel tölti el, ha azt látja, hogy valami történik Óbecsén, új ötletek valósulnak meg, új helyiségek nyílnak, főleg, ha fiatalokról van szó, hiszen ők képezik a jövőnket. Azt mondta, reméli, hogy ez a szerény adomány is helyet kap majd az Óbecse szívében elhelyezkedő korszerű Ifjúsági Irodában, valamint, hogy ez a kezdete egy szép és sikeres együttműködésnek.
Az óbecsei helyiség mellett, a péterrévei Ifjúsági Klub mintájára, folyamatban van a bácsföldvári Helyi közösség épületében lévő terem felújítása is, amely szintén Ifjúsági Klubként fog működni. Az ötlet a fiataloktól ered, akik szerettek volna egy helyet, ahol összejöhetnek a faluban társalogni, rendezvényeket szervezni, műhelymunkákat tartani, társasjátékozni, filmeket nézni, ötleteiket megvalósítani, csakúgy, mint Péterrévén az ottani fiatalok.
– Az adományozott tárgyakból ide is jut. Nem csak a helyiség felújítását finanszíroztuk, hanem lehetőségeinkhez mérten bútorokat is biztosítottunk, valamint korszerű felszerelést. Szeretnénk, ha a fiatalok itt minőségesen tudnák eltölteni a szabadidejüket. Péterréve és Bácsföldvár után reméljük, hogy jövőre Radicsevityen is sor kerül egy hasonló beruházásra. Számunkra minden lakott településen fontosak, a fiatalok, és az ő igényeik. Igyekszünk meghallgatni őket és együtt megoldást találni a problémáikra – mondták Óbecse község Ifjúsági Irodájában.
Ami még újdonság a jövő évre nézve, hogy Óbecse község Ifjúsági Irodájának költségvetésének egy részére pályázatot írnak majd ki, amire ifjúsági szervezetek jelentkezhetnek aktivitásaik megvalósításának érdekében. Továbbá, megalakul majd az Ifjúsági Tanács is, melyre a nyilvános pályázatot még februárban írták ki, azonban a járványhelyzet akkor megakadályozta a folyamatot. A nyilvános pályázatra olyan személyek jelentkezhettek, illetve olyan személyeket ajánlhattak szervezetek, egyesületek, intézmények, akik jelentős tapasztalattal rendelkeznek az ifjúságpolitika terültén, valamint munkásságukkal, aktivitásaikkal hozzájárultak annak fejlődéséhez Óbecse község területén.