Adományt gyűjtöttek a KKI tanulói a Testvériség Iskola diákjainak

Az óbecsei Közgadasági-Kereskedelmi Iskola újabb humanitárius akciót vitt véghez. A középiskolások februárban adományt gyűjtöttek az óbecsei Testvériség Általános és Középiskola rászoruló tanulói számára.
Az iskola diákparlamentje közismert jótékonysági tevékenységeiről. Több alkalommal szerveztek már vásárokat, sporteseményeket, gyűjtéseket, ajándékozós programokat… Ezúttal Horváth Lídiától, az iskola pedagógusától származik az ötlet, hogy segítsenek a szociálisan hátrányos helyzetű diákoknak, aki mindkét iskolában tanít. A Közgadasági-Kereskedelmi Iskola növendékei ruhaneműt, lábbelit, játékokat, konzervételeket, és egyéb szükséges eszközöket gyűjtöttek össze és csomagoltak be, amiket elvittek a Testvériség Általános és Középiskolába járó társaiknak. Az iskola vezetősége törekszik, hogy az efféle humán aktivitásokba minél jobban bekapcsolja az intézmény dolgozóit is.
Ami még újdonság a Közgadasági-Kereskedelmi Iskolában, hogy a Diákparlament tagja és az iskola egyik sikeres diákja, Katarina Milić lett Óbecse község Ifjúsági Tanácsának elnöke. A Tanács, Óbecse község Ifjúsági Irodája mellett, tanácsadó testületként fog részt venni az ifjúságpolitika végrehajtásában. Az Ifjúsági Tanács feladata, hogy lehetővé tegye a fiatalok beilleszkedését a társadalmi élet minden részébe, az oktatás, a sport, az egészségügy, és a fiatalok számára más fontos területek tevékenységeinek fejlesztésébe.

D.P.