Спорт

Александру Крстићу пехар и рекорд

АТЛЕТИКА – „БЕЧЕЈСКА ДЕСЕТКА 2019“

Атлетски клуб Бечеј је у суботу 20. априла био организатор и домаћин изузетне манифестације која се под називом „Бечејска десетка 2019“ одржала другу годину за редом. Овај спортски догађај је окупио 278 учесника у тркама на пет и десет километара, као и 78 деце који су се по узрастима такмичили у тркама на деоницама од 200, 400 и 800 метара. Гости Бечеја и ове прелепе манифестације били су такмичари из педесетак градова из Србије, као и учесници из Хрватске, Мађарске, Аустрије, Румуније и Непала.
Програм манифестације су отворили најмлађи учесници. На најкраћој деоници у конкуренцији девојчица победила је Хелена Милијић из Зајечара, друга је била Срђана Копривица из Врбаса, а Бечејка Петра Патаки је заузела треће место. Прво место у конкуренцији дечака освојио је Данило Ђерковић из Врбаса, док је његов суграђанин Василије Кнежевић био други, а Небојша Малукић из Бечеја трећи.
Несвакидашња ситуација је виђена у трци на 400 метара, где су у мушкој конкуренцији све три медаље остале у Бечеју, а завршиле су на грудима ђака „4 б“ разреда Основне школе „Здравко Гложански“ . Урош Нићин се окитио златом, Стефан Ерак сребром а Ђурађ Радонић бронзом. Ова прича је добила наставак и у женској конкуренцији пошто је Катарина Пивнички из истог разреда освојила златну медаљу и на тај начин употпунила радост ученика поменутог разреда учитељице Наташе Пејовић. Сребрна и бронзана медаља у овој конкуренцији су завршиле у Врбасу а освојиле су их Сара Ковачевић и Тимеа Симичевић.
Златну медаљу у трци на 800 метара освојила је Јана Репац, друга је била Теодора Мишковић, а трећа Калина Сегедински, док је у конкуренцији дечака први био Марко Пипунић, други Душан Пркосовачки, а трећи Немања Јакшић.
Централни догађај дана била је трка на 10.000 метара у којој је у мушкој конкуренцији победио Александар Крстић из Лепосавића, члан АК Раковица, који је поставио и нови рекорд стазе који сада износи 34 минута и 17 секунди. Други је био Марко Латковић из Врбаса, а трећи Никша Папић из Новог Сада. У конкуренцији дама прва је била Ана Богнар из Кањиже, друго место је освојила Румунка Лилиана Мариа Драгомир, док је треће место припало Марини Радовановић из Раковице.
Као и прошле године награђени су и најуспешнији Бечејци на овој деоници па је у конкуренцији дама, прва била Велислава Романова Томић, друга Сања Гортва, а трећа Оливера Јаковљевић, док је у мушкој конкуренцији први био Онозо Гергељ, други Никола Алексић а трећи Горан Бајић.
На дупло краћој деоници Новосађанка Маријана Чегар Лукић је била најбржа у женској, а њен суграђан Зоран Марковић у мушкој конкуренцији. Посебне награде су додељене најмлађим учесницима маратона, деветогодишњацима Хелени Милић и Давиду Гортви, а додељене су и награде најуспешнијим по старосним конкуренцијама.