Спорт

Катарина Киш трећа у Европи

КАРАТЕ – ДЕВЕТО ЕВРОПСКО ШОТОКАН КАРАТЕ ПРВЕНСТВО И КОХАИ КУП

Веома лепе вести у Бечеј су стигле из Црне Горе, тачније из Бара где је у Спортском центру „Тополица“ од 12. до 14. априла одржано Девето Европско шотокан карате првенство и Кохаи Куп у организацији карате клуба „Тигар – Мићовић“ из Никшића и Шотокан карате до Уједињених нација, где је учествовало више стотина такмичара са Старог континента.
Део репрезентације Србије коју су водили тренери Владимир Гајинов и Санела Вајагић била је наша суграђанка Катарина Киш, такмичарка Карате клуба Бечеј. Она је наступала у суботу 13. априла у дисциплини ката појединачно у конкуренцији миникадеткиња, девојчица узраста 12 и 13 година. После квалификација у првих осам најбољих је ушла као другопласирана, а у финале међу најбоље четири такмичарке се пласирала као трећа и то место је задржала и после финалног наступа, па је заслужена понела бронзано одличје са овог изузетног такмичења.
Овај успех је изузетан поготову ако се зна да је она на ово такмичење ишла без свог тренера пошто је у Црну Гору путовала заједно са екипом темеринског Карате клуба Тао-С којима људи из Карате клуба Бечеј и овој приликом изражавају велику захвалност. Катарина Киш је већ освајала медаље на светским и европским шампионатима па се са правом очекује да у најскорије време настави низ изузетних такмичара Карате клуба Бечеј Уне Обрадовић, Душана Јаснића и Ане Реке Комароми који су се китили титулама првака Европе, и да увећа колекцију одличја Карате клуба Бечеј у који је у последњих десет година стигло скоро двадесет медаља са европских и светских шампионата од пионирског до јуниорског узраста.

Синиша Ерак