Спорт

Шпанцима почасти на крају

ВАТЕРПОЛО – ШЕСТИ „МЕМОРИЈАЛ ДЕЈАН ПОПОВ“

Победом селекције БВМФ из Барселоне, у среду 17. априла је окончан је и трећи турнир у овогодишњем циклусу шестог „Меморијала Дејан Попов“ који је на изузетно високом нивоу организовао домаћи ПВК Бечеј, на затвореном базену УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“.
Поменута шпанска екипа је освојила турнир за дечаке рођене 2004. године на којем је учествовало десет екипа и који је био најмасовијни од три одиграна турнира. Друго место је освојила екипа Реал Каное из Мадрида, а трећа је била Барселонета, док је четврта позиција била резервисана за Медитерани, такође шпански клуб. Пето место је освојила Црвена звезда из Београда, шеста је била екипа Тријумф из Румуније. Домаћа екипа ПВК Бечеј је била седма, док је осмо место заузела екипа Московски медведи из Русије. Расина из Крушевца је била девета, док је десету позицију заузео Борац из Бања Луке. Најбољи играч турнира био је Жозе Кастано из победничке екипе, Алваро Марко, чувар мреже Реал Каноа је проглашен за најбољег голмана, а епитет најбољег стрелца са 23 постигнута гола припао је Жан Грау из Медитеранија.
Дејан Божић, тренер ПВК Бечеј је поверење указао саставу који су чинили Марко Атанасов, Душан Мандаџић, Марко Вуковић, Огњен Пејић, Борис Попов, Алекса Пантић, Данило Мандић, Филип Ковачев, Урош Ковачев, Дејан Милиновић, Алекса Туцаков, Немања Васић и Бора Станаћев, као и Богдан Брешћански и Митар Мареш из новосадске Војводине.
Пехаре и медаље најбољим екипама и појединцима предали су Драган Тошић, председник општине Бечеј и Зоран Попов, председник ПВК Бечеј, брат трагичног страдалог Дејана Попова, чије име носи овај спортски догађај.
Пехар за Новосађане
Турнир дечака рођених 2006. године завршен је у суботу 13. априла победом новосадске Војводине која је током три дана турнира савлада све своје ривале а њен капитен Лука Бошковић је понео епитет најбољег играча надметања. Друго место је припало гостима из Русије екипи Земцузине, чији је капитен Илија Бачкиров заслужено понео титулу најбољег стрелца турнира пошто је чак 19 пута био прецизан. Пехар за треће место понела је екипа Алигатор из Мађарске коју је са клупе водио Балаж Винце члан „златне генерације“ бечејског ватерпола која се 2000. године попела на сам европски врх. Голман Алигатора Јо Шома је проглашен за најбољег чувара мреже овог такмичења.
Домаћа екипа ПВК Бечеј је такмичење завршила на четвртом месту а тренер наших момака Борис Терзић је рачунао на следеће играче: Бориса Ивановића, Немању Пејаковића, Огњена Спајића, Марка Вуковића, Алексу Туцакова, Виктора Ивановића, Луку Прерадова, Филипа Ковачева, Бору Станаћева, Ивана Сиротановића, Марка Ићитовића, Давида Парезановића, Дамјана Лазића, Алберта Новака, Кароља Тота и Виктора Молнара.
Осим наведених, на турниру су учествовале и екипе Мурсе и Опатије из Хрватске, Земуна и београдске Црвене звезде.

Синиша Ерак