Az utóbbi évek legerősebb mezőnye versenyzett a KMV-n

A beszédművészeti és az irodalmi vetélkedő legjobbjai, a megzenésített versek győztes előadói, a legjobb kisfilm szerzője, valamint a Középiskolások Népművészeti Vetélkedőjének az első helyezettjei is megmutatták tehetségüket április 14-én délelőtt Óbecsén a Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének 52. gáláján. A műsor díszvendége Sóti Juli énekes, dalszerző volt, aki évekkel ezelőtt még népi énekesként állt a színpadon. A Középiskolások Színművészeti Vetélkedőjének nyertes előadását, azaz a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Félelem és reszketés Szabadkán című darabját előző este mutatták be a diákok az óbecsei közönségnek.
A gálaműsort Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának az elnöke nyitotta meg, aki elmondta: büszkék lehetünk arra, hogy Vajdaságban ennyi tehetséges fiatal alkot, akiknek munkái ennek a közösségnek a kincseit gyarapítják – a hat körzet közel 500 résztvevője is azt bizonyítja, hogy ezt a nívós rendezvényt tovább kell vinni és arra kell bátorítani a középiskolásokat, hogy mutassák meg, mire is képesek.
A gálaműsor végén a dobogósok és különdíjasok a díjaikat is átvették. Virág Kiss Anita szervező szerint bár az idei évben Zombor és Topolya híján csak hat körzetből érkeztek versenyzők, a körzeti versenyek és az óbecsei döntő résztvevőinek a száma nem csökkent, ráadásul a zsűritagok véleménye szerint az utóbbi évek legerősebb mezőnye volt az idei mind a KMV, mind a többi vetélkedő esetében.
Fehér Rózsa