Спорт

Амбиција је врх табеле

ФУДБАЛ – СРПСКА ЛИГА ВОЈВОДИНА

Фудбалери ОФК Бечеј 1918 почели су у петак 26. јула припреме за јесењи део првенства у оквиру Српске лиге Војводина. Под диригентском палицом Милана белића шефа стручног штаба, након више од 100 дана закотрљала се лопта на Градском стадиону у Бечеју означавајући старт нових изазова нашег фудбалског клуба. У Белићевом стручном штабу биће и кондициони тренер Дејан Чокорило, а рад са голманима ће водити Милош Андрић поред функције спортског директора. Играчима је добродошлицу и добро здравље пожелео Недељко Васић потпредседник клуба који је уз спортског директора одржао уводни говор након чега је уводну реч изнео и Милан Белић, па се прешло на рад на терену.
Наша екипа је већ одиграла и једну пријатељку утакмицу у суботу 5. јуна када је са 2:1 поражена у Бачком Петровцу од екипе Младости, где је први гол за нашу екипу у овом циклусу постигао Жарко Кобиљски. Данас је на програму меч у стадиону „Карађорђе“ против новосадске Војводине, а сутра против Војводине из Бачког Градишта. У плану су мечеви против Цемента из Беочина, Младости из Бачког Јарка, Радничког из Зрењанина и Козаре из Банатског Великог Села, против кога је планирана „генералка“ пред почетак сезоне.
Разговор о почетку припрема Недељко Васић, потпредседник ОФК Бечеј 1918 је почео причом о играчком кадру где је истакако да су прошлогодишњи састав за сада напустили Петар и Страхиња Илић, као и млади Милан Станић, док је Лука Миљевић прекинуо играчку каријеру и неће више бити на располагању стручном штабу. Екипа ОФК Бечеј 1918 ће од наредне сезоне бити јача за убојитог Ненада Кудрића који је дошао из Војводине из Бачког Градишта. Доведен је штопер Борислав Бајић из Бачког Јарка који је играо у Руми у екипи Првог маја, затим Урош Цицмил као „бонус“ из Бачког Доброг Поља који је био омладинац суперлигаша ТСЦ-а, вратио се Немања Васин из Борца из Шајкаша, као и Јован Ћук који тренира са првим тимом и ускоро ће се знати његов званичан статус. Васић истиче да је првом тиму прикључено седам или осам омладинаца нашег клуба међу којима су повратници из ТСЦ-а и суботичког Спартака. Осим њих ту су још на проби и два играча из Бачке Тополе и један из Новог Сада, тако да ће стручни штаб имати шта да бира и селектује током припремног периода. Још увек је неизвестан статус Братислава Јелића који је близу преласка у Војводину из Бачког Градишта. Говорећи о њему Васић је истакао да лично жели да Јелић остане али да му клуб неће правити проблем да пређе у Војводину уколико он то буде желео.
– Припреме су почеле у мало специфичном амбијенту али шта је ту је. Ми знамо шта хоћемо, задовољни смо бројем играча пошто су амбиције нашег клуба увек високе. Нећи рећи да су шампионске али хоћемо да будемо бар у првих пет екипа. Сигурно се нећемо одрећи високог пласмна, али доста тога ће нам зависити од тога како ћемо стартовати и у каквом играчком саставу ћемо остати. Када би нам остао овакав састав не би треба више нико ни да нам дође јер мислим да имамо сасвим респектабилну екипу која је спремна да се бори за место у првих пет на табели што нам је свакако план за наредну сезону, почео је разговор потпредседник ОФК Бечеј 1918.
Пошто новој Управи ово лета истиче прва година мандата, да ли можете да упоредите ситуацију у клубу овог и прошлог лета?
-Када упоредим почетак припрема прошле године са овогодишњим нећу претерати када кажем да је то „небо и земља“. Прошле године нам се на прозивци појавило 10 играча, углавном наше деце која нису нигде отишла. Ми смо сада имали 26 играча на првој прозивци а четири стандардна првотимца су била оправдано одсутна, што значи да у старту имамо фонд од тридесетак играча који конкуришу за први тим. Сада имамо проблем сасвим другачије природе него прошле године када смо ми јурили играче, сада смо у ситуацији да нас јуре играчи. Када би питали нашег спортског директора он би вам потврдио да га непрестано зову играчи са свих страна, нуде нам се и менаџери и играчи тако да што се тиче играчког кадра заиста немамо проблем никакав. Поред послова око првог тима ове године имамо много више послова око инфраструктуре пошто смо током лета уградили аутоматски систем за заливање главног терена који већ функционише и ради а завршава се помоћни терен са вештачком травом где су радови при самом крају. Остају нам послови око грејања и радови око свлачиона које ћемо завршити пре зиме, казао је Васић.

Данас са освајачем Купа Србије

Потпредседник ОФК Бечеј 1918 је поновио да је основна идеја ове управе да клуб остане минимално на овом нивоу и у томе има велику подршку локалне самоуправе.
– Посебно бих нагласио помоћ председника општине Драгана Тошића који нас помаже на свим нивоима око свега што му се обратимо, исто као и као што и цела локална самоуправа помаже клубу. То се мора истаћи, као што морамо истаћи и претходну управу која је оставила финансије за функционисање клуба и са те стране нисмо имали проблем да преузмемо посао. Иза њих је остало доста пара на рачуну тако да је почетак био лакши за нас. Тада смо једино имали проблем са струком и играчима али смо и то довели у ред. Ја сам био члан и те претходне управе, не неки јакок бита већ само члан Управног одбора али људи који су водили клуб пре свих председник Драган Кнежев и спортски директор Дејан Станојев заслужни су што су нам клуб оставили у веома доброј финансијској ситуацији, јасан је Недељко Васић
Приликом преузимања дужности, нова Управа је прошлог лета апострофирала да ће посебно развијати добре односе са Војводином из Новог Сада и ТСЦ-ом из Бачке Тополе. Да ли је настављена та сарадња и у којој мери сте задовољни како се она одвија по бечејски клуб?
-По мом мишљењу сарадња са та два суперлигаша је настављена на веома добар и коректан начин за све стране. Наравно, та сарадња је мало приснија са клубом из Бачке Тополе са којим имамо и уговоре о сарадњи за млађе селекције где они чак и неки део финансирају, а преко њих смо и добили и терен са вештачком травом што је заиста велика помоћ за наш клуб. Са Војводином имамо добру сарадњу што се тиче играчког кадра, где су они увек спремни да нам уступе неке млађе играче што нама веома одговара. Такође, шеф стручног штаба Милан Белић је из тог клуба, односно он је под уговором са Војводином и он нам је уступљен другу годину за редом. Са новосадским клубом заиста имамо лепу и коректну сарадњу а данас је у плану да одиграмо и утакмицу на „Карађорђу“ против првог тима Војводине, аткуелним освајачем Купа Србије. То ће за наше играче бити велики подстрех и мотив за даљи рад. Све у свему могу рећи да лепо сарађујемо и са ТСЦ-ом из Бачке Тополе и са Војводином из Новог Сада што је свакако добро за наш клуб, јасан је Васић.
Да ли љубитељи фудбала у Бечеју могу да очекују да ће у наредној сезони наша екипа играти леп и атрактиван фудбал и да ће остварити задате амбиције?
-Ја се надам да би требало да буде тако. Сви неки предуслови и услови су ту, па сад све зависи од тога како ћемо то искористити. Треба ту имати мало и спортске среће, доста ће зависити од тога како ћемо кренути у такмичење. Управа је дала све од себе да обезбеди што боље инфраструктурне услове па сада остаје на тренерима и на спортском сектору да дају све од себе како би остварили резултате које је управа ставила пред њих, завршио је Недељко Васић.