Спорт

Габору Курцинаку пехар победника

КУГЛАЊЕ – ПОЈЕДИНАЧНИ КУП СРБИЈЕ ЗА МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

Такмичари Куглашког клуба Војводина из Бачког Градишта остварили су изузетан наступ на Појединачном Купу Србије за млађе категорије које је одржано у куглани „Бања Јунаковић“ у Апатину у недељу 5. јула.
Највећи успех тог дана за градиштански клуб остварио је Габор Курцинак који је у конкуренцији старијих кадета (такмичара рођених између 1. јула 2001. године и 30. јуна 2003. године) успео да освоји победнички пехар поневши титулу освајача Купа Србије. Он је у конкуренцији осам најбољих такмичара напе земље који су прошли претходне квалификације остварио резултат од 612 оборених чуњева, оставивши иза себе Алексу Јевремовића из београдске Црвене звезде и Адама Лака такмичара Слободе из Старе Моравице.
Веома добар је био и Хунор Радатовић који је у конкуренцији млађих кадета (такмичара рођених између 1. јула 2003. године и 30. јуна 2005. године) заузео треће место са 534 оборених чуњева. Прво место освојио је Милош Рајић из зрењанинског Кристала, док је Јован Ракановић из новосадске Бачке био други. Војводина из Бачког Градишта је у овој конкуренцији имала још једног представника Рељу Митровићу који је са 460 оборених чуњева освојио седмо место.
Осим поменуте две узрасне конкуренција тог дана су се за титулу освајача Купа Србије борили и пионири, такмичари рођени између 1. јула 2005. године и 30. јуна 2010. године, тако да се у женској и мушкој конкуренцији укупно надметало 40 учесника.
Такмичари Куглашког клуба Војводина из Бачког Градишта су још једном показали да су веома добри и квалитетни и да се у том клубу обавља изузетно добар посао са млађим категоријама, па се и даље наставља шампионски низ куглаша из Бачког Градишта.

Синиша Ерак