Спорт

Новобечејцима титула

МАЛИ ФУДБАЛ – „ТУРНИР НОВО СЕЛО БЕЧЕЈ 2020“

Утакмицом великог финала у којој је новобечејска екипа „Вребалов Аграр“ савладала жабаљски састав „Јанг бојс“ резултатом 5:2 у недељу 5. јула је завршен турнир у малом фудбалу који је под називом „Ново Село Бечеј 2020“ окупио 14 екипа из Србобрана, Кумана, Новог Бечеја, Мола, Новог Милошева и наше општине. У „малом финалу“, у судару бечејских екипа, прошлогодишњи освајач турнира „Фортуна – Сукур метал“ је са 3:1 савладала „Копре Фамили кар“ и заслужено освојила треће место. Епитет најбољег голмана турнира понео је Исидор Милованов, најбољи стрелац је са девет постигнутих голова био Булетин Дурмиши, док је за најбољег играча турнира заслужено проглашен Миодраг Пеленгић.
Најзаслужнији за организацију турнира је као и прошле године био Ото Барта, млади спортски радник, који је истакао велику захвалност општини Бечеј и Савету III Месне заједнице „Братство јединство“ који су свесрдно помогли организацију и тежњу да овај турнир постане традиционалан и све масовнији у будућности.
–Турнири у малом фудбалу у Новом Селу су се годинама уназад организовали на једном аматерском, односно другарском нивоу, где би се у периоду око одржавања манифестације „Дани Новог Села“ скупило пет или шест екипа и у два или три дана одиграли турнир без значајних награда. Од прошле године када сам преузео на себе да покушам да организујем овај турнир све то смо подигли на виши ниво. Покушавамо да доведемо што више екипа и појачамо фонд награда па смо прошле године имали осам екипа а ове године тај број смо повећали на 14 екипа. За све ово што радимо имамо велику подршку Општине Бечеј и наше месне заједнице на чему сам им веома захвалан, почео је разговор Ото Барта.
Иако истиче да је ове године било мало времена за организацију то их није омело да организују лепу и квалитетну спортску манифестацију.
–Играло се 12 дана и веома ме радује што су све предвиђене утакмица одигране. Свака екипа је испоштовала свог противника тако да нисмо имали ниједан службени резултат што је за сваку похвалу. Од прве утакмице коју су играли прошлогодишњи шампиони „Фортуна Сукур метал“ против екипе „Дерани“ иначе једине из Новог Села, па све до последњег меча тј. великог финала све је протекло у најбољем реду на чему сам веома захвалан свим учесницима. Хтео бих да споменем да је у екипи „Дерани“ наступала једина девојка на целом турниру Милана Димитријевић која је најбољи начин бранила част лепшег пола међу мушком популацијом, казао је главни организатор турнира.
Првопласирана екипа је награђена са 40.000 динара, освајач другог места је добио 20.000 динара док су трећепласирани инкасирали 10.000 динара.
– Поред пехара за најбоље екипе, обезбедили смо и медаље за прве три екипе а најбољи појединци су награђени пригодним статуама и поклонима. Заиста бих још једном желео да се захвалим свима што су били део ове спортске приче и што су по великим врућинама радним данима долазили да играју утакмице јер ми не мођемо да играмо у ноћном термину пошто немамо рефлекторе. Учесници су понели лепе утиске из Новог Села па су најавили учешће и наредне године на нашем турниру, завршио је Ото Барта.
Иначе, након сениорског дела турнира у среду 8. јула и четвртак 9. јула, након закључења овог броја „Бечејских дана“ у Новом Селу су одржани и турнири за млађе категорије.

Синиша Ерак