Asszertív kommunikáció képzés

Hogyan nemet mondani lelkiismeret furdalás nélkül?

November 5-én a Községháza nagytermében asszertív kommunikáció képzésre került sor, melyen az óbecsei középiskolák diákjai vettek részt.

– A műhelymunka célja az volt, hogy a fiatalok megtanuljanak céltudatosabban, eredményesebben kiállni önmagukért, minőségi kapcsolatokat kialakítani más emberekkel, hogy növeljék az önbizalmukat a másokkal
való kommunikációban. Úgy vélem, hogy ez segít nekik a személyes és pszichológiai fejlődésben – mondta Iva Kekić, Óbecse község Ifjúsági Irodájának munkatársa, aki azt is hozzátette, hogy ez csak a képzés első része volt, és hamarosan várható a műhelymunka második része is.

Az edukáció egyik fő motívuma az volt: ,,Hogyan nemet mondani lelkiismeret furdalás nélkül?”. Ami biztos, hogy mindez megtanulható az önérvényesítő gyakorlat által – tudtuk meg a műhelymunka vezetőjétől, Mirjana Beronja pszichoterapeutától.

Az önismereti képzés második része november 12-re volt előrelátva, de a koronavírus megelőzésére és megfékezésére vonatkozó legújabb kormányrendelet miatt a szervezők, az óbecsei Ifjúsági Iroda kénytelen volt elhalasztani azt. Az új időpontról tájékoztatva lesznek a jelentkezők, amint javul a járványhelyzet.