Új felszerelés a Röplabda Klubnak

Az önkormányzat továbbra is támogatja a sportolókat

Az óbecsei Röplabda Klub sportolói ez évad végéig új sportfelszerelésben állhatnak pályára a Szerbiai Első B Ligában, hiszen Óbecse község az üzleti szektor pénzügyi támogatásával korszerű felszerelést biztosított a röplabdásoknak 300.000 dinár értékben. Az adomány hátizsákokat, szabadidőruhákat, mezeket és egyéb sportkellékeket foglalt magába, melyeket az önkormányzat nevében Dane Mandić, a Községi Tanács sporttal, ifjúsággal, idegenforgalommal és tájékoztatással megbízott tagja nyújtott át a sportolóknak november 5-én, csütörtökön.

– Már néhány éve figyelemmel követjük az óbecsei Röplabda Klub munkásságát, fejlődését, és elmondhatjuk, hogy sikerük idén teljesedett ki. A helyi önkormányzat idáig is támogatta a klubot, ez ezután is így lesz. Ez az adomány is a folyamatos támogatásról árulkodik, valamint arról, hogy az önkormányzat kiáll az összes sportklub mellett községünk területén, és segítséget nyújt nekik – mondta Dane Mandić, a Községi Tanács sporttal, ifjúsággal, idegenforgalommal és tájékoztatással megbízott tagja.

– Rendkívül sokat jelent számunkra ez a felszerelés, ami valójában csak egy töredéke annak a támogatásnak, amit egész év folyamán kapunk a helyi önkormányzattól. Nagyon hálásak vagyunk ezért Dragan Tošić községelnöknek – nyilatkozta Veselin Džigurski, az óbecsei Röplabda Klub nevében.

Ami újdonság a klubban, hogy idéntől Veljko Petković, egykori olimpiai aranyérmes röplabdázó, a sportág nemzeti válogatott tagja foglalkozik az óbecsei klub fiatalabb sportolóinak edzésével, valamint az első csapat koordinálásával. Petković elmondta, hogy nagy potenciált lát a jelenleg több, mint 100 tagot számláló klubban, ezért célja az, hogy bekerüljenek az első ligába.