Спорт

Атлетика: Одржана шеста “Бечејска десетка”

Шеста по реду манифестација „Бечејска десетка“ окупила је 392 тркача из целе Србије, али и неколико иностраних земаља – Шпаније, Велике Британије, Босне и Херцеговине, Русије и Мађарске.

Атлетске трке одржане су на 5 и 10 километара, а титулом апсолутног победника у дужој трци окитио се Никола Мијаиловић из Атлетског клуба Нови Пазар који је кружну деоницу претрчао за 33 минута. Међу женама најбржа је била Теодора Симовић са
временом од 35 минута и 46 секунди.

У трци на 5 километара најбржи је био Урош Гутић из АК Бања Лука са временом 15 минута и 23 секунде, док је у женкој конкуренцији прво место освојила Ленка Николић из АК Нови Пазар којаје деоницу претрчала за 18 минута и 27 секунди.

Када је реч о најбржим Бечејцима, у трци на 10 километара та титула припала је Филипу Басарићу, док је најбржа Бечејка била Теодора Стојић.

На 5 километара најбржи Бечејац је био Бојан Миљевић, а најбржа Бечејка Теодора Мишковић.

Домаћин и организатор атлетске манифестације је Атлетски клуб Бечеј, који је и овог пута имао финансијску подршку Канцеларије за младе и Општине Бечеј, која је за ту намену у буџету определила 300.000 динара.

Поред атлетских трка за одрасле, организатори су мислили и на најмлађе, који су на располагању имали девет трка, распоређених по узрасним категоријама. Од предшколаца, па до осмака, такмичило се више од 500 деце на: 100, 200, 400, 600 и 800
метара.

Вукашин Љубојев