Друштво

Бачко Градиште: Одржана манифестација Дан села Бачког Градишта

Општина Бечеј ове године је била покровитељ манифестације Дан села Бачког Градишта. У саопштењу које је објављено овим поводом каже се да Општина Бечеј настоји да унапреди друштвени живот локалне заједнице, како становника Бачког Градишта, тако и осталих насељених места општине Бечеј, који су такође били присутни на овом догађају.

Председник општине Бечеј, др Вук Радојевић посетио је манифестацију Дан села Бачког Градишта, која је одржана на теренима спортског центра „Ђорђе Тапавица – Џоја“.

Велик број занимљивих радионица за децу, такмичење у брзом једењу палачинки само су део програма који се тог дана одвијао на стадиону. Градиштанци су такође учествовали и у такмичењу у кувању свињског паприкаша, такмичењу у брзом испијању пива, надвлачењу конопца и турниру у обарању руку „Бачко Градиште опен“. У вечерњим сатима на програму је културно уметнички програм.

На овогодишњној манифестацији било је већи број посетилаца него што је то уобичајено, програм је био разноврснији. Било је чак 25 екипа које су се такмичиле у кувању гулаша. Најбољи гулаш направила је екипа Мото клуба из Бачког Градишта.

У оквиру манифестације Дан села Бачког Градишта организовани су различити садржаји за децу, такмичење у кувању свињског паприкаша, спортско обарање руку за одрасле и друге активности за све генерације. Програм је крунисан концертом чланова КУД „Ђерам“ Бачко Градиште, КУД „Ђидо“ Бечеј, КУД „Ивањско цвеће“ Надаљ и Ансамбл Равна Гора из Сиднеја.

Председник општине Бечеј истакао је да је локална самоуправа препознала значај развоја сеоских средина, због чега се континуирано труди да унапређује услове за живот на селу.

„Подсетићу вас да смо у Бачком Градишту управо на овом месту пре мање од годину дана реконструисали спортски терен. Прошле године смо асфалтирали 2 км пута у викенд насељу, сваке године уређујемо плажу пред купалишну сезону, средили смо и терен за одбојку на песку, како бисмо на том месту употпунили летње садржаје, обновили смо кров Месне заједнице, а осим тога у сарадњи са ЈП „Путеви Србије“ обновљена је главна саобраћајница у Бачком Градишту. За најмлађе смо пре две године изградили ново дечије игралиште. Такође, ревитализовано је неколико улица и у плану нам је да до јесени обновимо улицу Светозара Марковића и започета је израда пројектно-техничке документације за реконструкцију и асфалтирање свих улица на територији општине Бечеј.

Урадили смо и пројектно-техничку документацију за изградњу бициклистичко-пешачке стазе са јавном расветом од села до Бисерног острва, за коју ћемо, у договору са Покрајинском владом, добити новчану подршку како бисмо реализовали ову инвестицију, коју су грађани изгласали у оквиру својих буџетских приоритета“, рекао је др Радојевић.