Друштво

Бачко Петрово Село: 100 сликара крај обале реке Тисе

Чланови удружења сликара „Да Винчи“ веома су амбицизно започели ову годину, јер су поред организације тродневне изложбе посвећене Дану жена, на најлепши могући начин представили и себе и нашу средину, учествујући на изложбама „Ледис деј“ у Зрењанину, где су своја најновија сликарска дела приказали Анамарија Станојев, Сузана Пеце и Пирошка Бурнат. После тога, током целог априла, у Културном дому „Петефи Шандор“такође у Зрењанину своја дела представили су Габор Киш, Ерика Михалец, Ребека Пап, Ченге Деак, Сузана Пеце, Анамарија Станојев, Илдико Шереш, Пирошка Бурнат, Ласло Маријаш, Јанош Раб, Мирјана Жишка, а на отварању изложбе било је више од 50 љубитеља сликарства.
Посебним признањем оцењене су слике Ерике Михалец, Ребеке Пап, Габора Киша, Пирошке Бурнат и Анамарије Станојев, чије су слике изложене у Градској галерији Зрењанина.

Према речима представнице УГ „Да Винчи“ Анамарије Станојев, млади таленти из сликарске школе, која се одржава годинама уназад дала је веома добре резултате, јер су десетак младих већ препознатљиви по својим сликарским талентима. Пред њима је лепа будућност тако да за наследнике већ афирмисаних сликара аматера из овог села не трена бринути. Планови су нам амбициозни, истиче Станојева, поред Бечејске колоније, планирају да узму учешће на Ликовној колонији која се 2. јуна одржава на салашу „Тандари“ у Кањижи, где су увек лепо примљени, а ликовна колонија, чији ће бити домаћини, предвиђена је за 23. јун и биће одржана покрај обале Тисе. Домаћини ће позвати 100 сликара из двадесетек места Војводине и биће сигурно величанствено дружење сликара у природи. Ову сликарску колонију финансијски ће помоћи Општина Бечеј и многи донатори, који су и до сада помагали активност и рад овог удружења.

Ј.Ж.