Друштво

Скупштина Општинског удружења пензионера

У сали Дома пензионера, 16. априла, одржана је друга Седница скупштине Општинског удружења пензионера уз присуство свих изабраних делегата месних удружења, што је одраз јединства у функционисању „људи трећег доба“ који могу послужити за пример и другима. Седницу је отворила Нада Милованов, која је у свом уводном излагању истакла, да је у општини Бечеј на крају 2018. године живело 8.197 корисника пензија, а да је у општинску организацију учлањено 4.989 пензионера, којима ово удружење током целе године организује мерење шећера у крви и мерење крвног притиска, организовање друштвеног живота, заједничке екскурзије за Београд, Кладово, Нови Бечеј, Врбас, организовање коришћење опоравка и одмора у термалним бањама, учешће на традиционалној 12. Олимпијади спорта., здравља и културе треће доба у Врњачкој бањи, где редовно постижу запажене резултате, као и обележавање Дана удружења 6. маја на Ђурђевдан.

Планирано је и одржавање дружење Месних удружења пензионера и организована посета пензионерима Борова, са којима имају веома садржајне и пријатељске односе.
Према оцени Савеза пензионера Војводине, општинско удружење пензионера из наше општине спада у ред веома добро организованих удружења и у оквиру Војводине и Републике Србије.