Бачко Петрово село: Акција чишћења кишмолске плаже

У суботу 16. маја у Бачком Петровом Селу одржана је добровољна радна акција чишћења кишмолске плаже. У овој заједничкој акцији учествовало је преко 50 мештана. Организатор је била Месна заједница Бачко Петрово Село а акцију су подржали и локална самоуправа, Канцеларија за младе општине Бечеј, „Потисје-Бечеј“ и ЈП „Комуналац“. Локална удружења и клубови као што су УГ „Млади за наше село“, УГ „Да Винчи“, Удружење спортских риболоваца „Кечига“ су такође волонтерски помогли да се плажа очисти и припреми за лето. На плажи су припремљени, очишћени и офарбани сви постојећи објекти и мобилијар као и терен за одбојку који је насут песком.

Атила Сабо, председник УГ „Млади за наше село“ тим поводом нам је рекао:
„Сваке године пре купалишне сезоне организујемо радну акцију како бисмо очистили омиљено место многих Петровоселаца. Важно нам је да место где боравимо у летњим месецима, буде чисто и сређено. Осим што плажа служи за рекреацију, одмор и физичку активност, овде се одржавају и манифестације од пролећа до јесени, као што су Риболовачки маратон или Дан села. Акције попут ове су одличан пример заједништва. Као што можете видети, акција чишћења је била успешна, плажа изгледа као нова. Захваљујући лепом времену, успели смо да завршимо све што смо испланирали. Радујемо се и једва чекамо купалишну сезону“. 

Акција се свакако наставља као и уређење плаже новим садржајима, мобилијаром и инфраструктуром. За ову годину добровољци су сами себи поставили нови циљ: да набаве и поставе туш и свлачионицу на плажи.

„Заједништво сам одувек сматрала битним. Од детињства сам члан разних организација, као што су фолклор, хор, глумачка секција, музичка група, уметничко удружење, организација разних програма и манифестација… Мислим да живот и култура нашег села зависи једино од нас, који живимо овде. Ако свако даје све од себе, то доприноси видљивом резултату. Заједничке акције попут ове јачају заједништво. Поред тога, што у пријатној атмосфери радимо нешто корисно за нашу околину, стварају се и нова познанства, пријатељства. Апелујем на све, да не пропусте следећу нашу акцију.“ – Анамариа Немет Станојев, председница УГ „Да Винчи“ БПС.