Спорт

Бечеј поражен у минула два кола

Омладински фудбалски клуб Бечеј 1918 уписао је још два пораза. У мечу 27. кола остали су поражени у Панчеву од тамошњег Динама 1945 са 5:3, док су у протеклом колу на Градском стадиону крај Тисе бољи су били играчи 1. Маја из Руме са 2:4.
Занимљива утакмица гледала се у суботу (21. маја) у Бечеју. Два различита полувремена, много преокрета, фер и коректна игра, веома тешки временски услови, и чак шест голова, све је то обележило меч 28. кола Српске лиге Војводина.
Екипа 1. Маја у већем делу утакмице имала је доминацију, посед лопте, стварала шансе и могла да постигне више од једног гола у првом полувремену, док су домаћи веома лоше и слабо одиграли први део меча. Како истиче и сам тренер Дабижљевић, ниједан договорен сегмент из свлачионице није био пренет на терен.
У другом полувремену Румљани такође боље отварају утакмицу, а онда стају, што је екипа Бечеја искористила и вратила се у меч са много бољом игром. Ипак, до самог краја домаћи не успевају да задрже 2:2, јер гости у последњим минутима постижу још два гола и односе сва три бода из Бечеја.
Голове за Бечеј постигли су Шормаз у 65. и Кудрић у 72. минуту, док су се у листу стрелаца за гостујући тим уписали Савић у 35. Грбовић у 56. Јовић у 90. и поново Грбовић у надокнади времена за коначних 2:4.
„Имали смо неке своје шансе и могу слободно рећи да смо им поклонили ову победу неким индивидуалним грешкама, голманом за 3:2, потом грешкама штопера, а четврти гол не бих ни да коментаришем, пошто смо свакако отишли горе и отворили се како бисмо покушали да изједначимо, што на жалост нисмо успели. У принципу мислим да смо мање – више сами себе победили у овој утакмици“, казао је Лазар Дабижљевић, тренер ОФК Бечеј 1918.
„Ми у сваком мечу идемо на победу. После сјајног низа утакмица, где смо имали пет победа, упали смо у кризу и било нам је важно да због целокупног тима и играча у овом мечу направимо један позитиван резултат“, истакао је Славен Ковачевић, шеф стручног штаба ФК 1. Мај Рума.
У наредном, претпоследњем колу екипу, Бечеја угостиће Стари Град из Бачке Паланке, док ће у последњем мечу 4. јуна са почетком од 17:30 Бечејци угостити на свом терену екипу Радничког из Сомбора, и тако завршити сезону 2021-2022.

Вукашин Љубојев